ABD'de istismara uğrayan 10 yaşındaki çocuğa kürtaj izni verilmedi

ABD'de istismara uğrayan 10 yaşındaki çocuğa kürtaj izni verilmedi
ABD'de Yüksek Mahkeme'nin kürtaj hakkını tüm ülkede anayasal hak olmaktan çıkarması sonrasında, Ohio'da istismara uğrayan 10 yaşındaki bir çocuğa kürtaj izni verilmedi.

ABD’de Yüksek Mahkeme’nin kürtajı federal çapta anayasal hak olarak garanti eden kararını geri çekmesi ve en az 16 eyalette kürtajın yasaklanması sonrasında, 10 yaşında istismara uğradıktan sonra hamile kalan bir çocuğa kürtaj izni verilmedi.

Olay, Yüksek Mahkeme kararı sonrası kürtajı ilk yasaklayan eyaletlerden olan Ohio'da yaşandı. Kürtaj yaptırmasına izin verilmeyen istismar mağduru 10 yaşındaki çocuk, Ohio'dan Indiana'ya gitmek zorunda kaldı.

Indianapolis kentinde kürtaj operasyonunu gerçekleştiren Dr. Caitlin Bernard, Ohio'da istismara uğramış çocuklarla ilgilenen bir meslektaşından yardım için telefon aldığını anlattı. Indiana eyaletinde de ay sonunda benzer bir yasağın devreye girmesi beklenirken, Columbus Dispatch gazetesine konuşan Bernard "Hayal etmesi zor ama birkaç hafta içinde bu hizmeti sağlayamayız" ifadelerini kullandı. ABD'li doktor, yasak kararı alınan komşu eyaletlerden kürtaj için kendilerine gelenlerin sayısında çok büyük artış olduğunu da ekledi. (Kısa Dalga)

Dünya