Adaylık tartışması| Özel: ‘Bu partinin evladı olan yıldızlarını güçlendirmek boynumuzun borcudur’

Adaylık tartışması| Özel: ‘Bu partinin evladı olan yıldızlarını güçlendirmek boynumuzun borcudur’
CHP Genel Başkanı Özel, parti içindeki adaylık tartışmaları başlatmanın partiye çelme takmak olduğunu söyledi ve kendisinin adaylığını dayatmayacağını vurguladı. Özel, ‘"Bu partinin evladı olan yıldızlarını güçlendirerek bu partiyi güçlendirmek boynumuzun borcudur" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Meclis Grup Toplantısında, parti içine yönelik mesaj verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşme sonrası CHP içinde çıkan “Cumhurbaşkanlığı adaylığı” tartışması başladı. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın “Erdoğan’ın yerinde olsam Özgür Özel’le yarışmak istemem” sözleri tartışmanın alevlendirdi.

‘Şimdiden aday tartışmaları başlatmanın CHP’nin ivmesini düşürmek ona çelme takmaktan başka bir gayesi yoktur’

CHP lideri Özel, tartışmalara dair şunları söyledi:

“Geçmişte yaptığımız hataları tekrar etmeyeceğimizi söylemiştim, bu genel başkan için de öyledir yardımcıları için de öyledir üyeleri için de öyledir.

Hazır birinci partiyken işler yolunda gidiyorken bir seçim yeni geride kalmışken gelecek seçime daha zaman varken aday tartışması dostumuz tarafından iyi niyetle yapılsa da bazı kötü niyetliler tarafından kışkırtılmaya çalışsa da hiçbirimize faydası olmayan bir tartışmadır. Buradan gelecek seçim için şimdiden aday tartışmaları başlatmanın CHP’nin ivmesini düşürmek ona çelme takmaktan başka bir gayesi yoktur.

‘Bu partinin evladı olan yıldızlarını güçlendirerek bu partiyi güçlendirmek boynumuzun borcudur’

Özgür Özel, kendisinin adaylığını dayatmayacağını vurguladı ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“CHP Genel Başkanı olarak kendi adaylığımı dayatmak CHP’nin tarihi bir fırsatı kaçırmasını sağlamak, CHP’nin birilerinin tükenmekte olan iktidarına tekrar fırsat vermek gibi bir hata yapmayacağımdan herkes emin olsun.

Bundan sonraki süreçte hepimizin ortak doğrusu bu parti için omuz omuza yan yana bu partinin hiçbir değerinden korkmadan popülerleşeni kıskanmadan, güçleneni destekleyerek yanlışımızı uyararak örterek doğrumuzu alkışlayarak bu partinin bu gruptaki, bu partinin tüm belediyelerindeki her birisi bu partinin evladı olan yıldızlarını bu partinin evlatlarını güçlendirerek bu partiyi güçlendirmek boynumuzun borcudur.

CHP kendi evlatlarından korkmaz, birileri istiyor diye birbiriyle uğraşmaz, CHP’liler bilir ki hepsinin ortak görevi birlik ve beraberlik halinde Cumhuriyetin birinci yüzyılının ilk yerel seçimlerini nasıl kazandıysa ilk genel seçimlerini kazanmak gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisini birinci partisi yapmaktır.” (Kısa Dalga)

Politika