Af Örgütü'nden Gezi kararına tepki: Olağanüstü boyutlarda bir adalet gülünçlüğüne tanık olduk

Af Örgütü'nden Gezi kararına tepki: Olağanüstü boyutlarda bir adalet gülünçlüğüne tanık olduk
Uluslararası Af Örgütü, Gezi Parkı davasından çıkan hapis cezalarını 'olağanüstü boyutlarda bir adalet gülünçlüğü' olarak tanımladı. Osman Kavala ve diğer sanıkların serbest bırakılması çağrısı yapan örgüt, 'kararın insan haklarına yıkıcı bir darbe olduğu' yorumunu yaptı.

Uluslararası Af Örgütü, Gezi Parkı davasından çıkan kararı 'olağanüstü boyutlarda bir adalet gülünçlüğü' olarak niteledi. Örgütün açıklamasında, Osman Kavala'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet, yedi kişiye 18'er yıl hapis cezası verilmesi hakkında "Mahkemenin kararı tüm mantığa aykırı" denildi.

Uluslararası Af Örgütü Avrupa Direktörü Nils Muižnieks, “Bugün, olağanüstü boyutlarda bir adalet gülünçlüğüne tanık olduk. Bu karar, sadece Osman Kavala'ya, diğer sanıklara ve onların ailelerine değil, aynı zamanda Türkiye'de ve ötesinde adalete ve insan haklarının savunulmasına inanan herkese yıkıcı bir darbe indiriyor" dedi.

Muižnieks "Mahkemenin kararı tüm mantığa meydan okuyor. Savcılık makamları, hükümeti devirmeye çalışmakla ilgili temelsiz suçlamaları doğrulayan herhangi bir kanıt sunmakta defalarca başarısız oldu. Bu haksız karar, Gezi davasının sadece bağımsız sesleri susturma girişimi olduğunu gösteriyor. Bu siyasi güdümlü maskaralık, Osman Kavala'nın zaten sivil toplum aktivizmi nedeniyle dört buçuk yıldan uzun süredir keyfi olarak hapiste kalmasına yol açtı" ifadelerini kullandı. Muižnieks, Kavala ve diğer sanıkların derhal serbest bırakılması için çağrıda bulunmaya devam ettiklerini söyledi. (Kısa Dalga)

Gündem