AKP cephesinden Kılıçdaroğlu'nun '300 milyar dolar' sözüne bir yanıt daha

AKP cephesinden Kılıçdaroğlu'nun '300 milyar dolar' sözüne bir yanıt daha
AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, bir kez daha Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun '300 milyar dolarlık temiz para' vaadini hedef aldı.

Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs'ta seçilmesi halinde '300 milyar dolar temiz para getireceğini' söylemişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise "300 milyar doları İngiltere'den getirecekmiş. Demek ki tefecilerle görüştü, anlaştı. Onlar havada karada ona sözler verdiler" demişti.

AKP'li Canikli, 44 tweet'lik bir seri yaparak CHP liderinin bu vaadinin 'imkansızlığını' anlatmaya çalıştı.

AKP'li yönetici, İngiltere'nin bu sermayeyi Türkiye'ye transfer edecek gücünün olmadığını savunarak "İçinde bulunduğu zor şartlar nedeniyle, İngiltere ekonomisinin kendisinin sermayeye ihtiyacı vardır. İngiltere’nin kendisi yurt dışından sermaye çekmeye çalışmaktadır. Bunun için de faiz oranlarını artırmaya devam etmektedir" ifadesini kullandı.

Canikli, CHP liderinin görüştüğü girişim sermaye fonları ve yatırım bankalarının 'sıcak para olarak' tanımlanan portföy yatırımcıları olduğunu ifade ederek "Yani Kemal Kılıçdaroğlu’nun tabiriyle ‘tefecilerdir.’" diye yazdı.

AKP'li yönetici, "Bunlar fabrika kurmazlar, şirket satın almazlar veya ortaklık tesis etmezler. Sadece hisse senedi gibi menkul kıymetler veya borç senetlerine yatırım yaparlar ve yatırımları genelde kısa vadelidir" ifadesini kullandı. (Kısa Dalga)

Ekonomi