AKP’de Yargıtay çatlağı: Meclis’i ‘ayağa kalkmaya’ davet eden Tayyar’dan, Mehmet Uçum’a sert sözler

AKP’de Yargıtay çatlağı: Meclis’i ‘ayağa kalkmaya’ davet eden Tayyar’dan, Mehmet Uçum’a sert sözler
AKP’li Şamil Tayyar, Yargıtay‘ın Can Atalay kararı ve AYM üyelerine yaptığı suç duyurusuyla ilgili “Merak etmeyin, bir sonraki hedef vekillerdir” açıklamasını yaparken Mehmet Uçum'u da kast ederek "Vesayete direnenleri ‘gayri milli’ olarak tanımlayan Sorosçu bürokrata da haddini bildirmelidir" dedi.

Eski AKP milletvekili ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Şamil Tayyar, Yargıtay’ın Can Atalay ve hakkında ‘hak ihlali’ hükmü veren Anayasa Mahkemesi kararının ardından AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına dair yeni bir açıklama yaptı.

'TBMM ayağa kalkmalıdır' çağrısı

Tayyar sosyal medya platformu X hesabından yaptığı açıklamada “Yargıtay kararı dikkatlice okunduğunda bir siyasi muhtıradan söz etmek de mümkün” diyerek “TBMM ayağa kalkmalıdır. reddetmelidir” çağrısında bulundu. Öte yandan Tayyar, isim vermeden de açıklamasında Uçum'u kast ederek "Vesayete direnenleri ‘gayri milli’ olarak tanımlayan Sorosçu bürokrata da haddini bildirmelidir" ifadelerini kullandı.

samil.png

'Hukuk katliamıdır'

Tayyar’ın açıklaması şöyle:

“Yargıtay 3.Ceza Dairesi’nin tartışmalı kararı, ağırlıklı olarak Can Atalay’ın şahsı ve siyasi pozisyona göre değerlendiriliyor. Mesele gelinen noktada Atalay değil, siyasi tutumlarımız da değil, askeri vesayet dönemini andıran hukuk katliamıdır."

'Merak etmeyin, bir sonraki hedef vekillerdir'

"Yargıtay kararı dikkatlice okunduğunda bir siyasi muhtıradan söz etmek de mümkün. TBMM’nin Atalay’ın vekilliğini düşürmeyerek görevini ihmal ettiğini söylüyor, ayar veriyor, göreve çağırıyor. Sadece lütfetmiş, AYM üyeleri gibi vekiller hakkında suç duyurusunda bulunmamış. Merak etmeyin, bir sonraki hedef vekillerdir."

'Sorosçu bürokrata da haddini bildirmelidir'

"Yıllardır vesayetle mücadele ederken hangi ara yargının balans ayarını içimize sindirir hale geldik, anlaşılır gibi değil. TBMM ayağa kalkmalıdır. Reddetmelidir. Vesayete direnenleri ‘gayri milli’ olarak tanımlayan Sorosçu bürokrata da haddini bildirmelidir.”

'Soros’un herhangi bir vakfıyla ilişkisi yoktu' demişti

Geçtiğimiz yıl Candaş TolgaIşık'ın programına konuk olan ve hakkındaki Soros iddialarına yanıt veren Uçum, "TESEV’in benim gittiğim dönemde, Açık Toplum Enstitüsü ya da Soros’un herhangi bir vakfıyla ilişkisi yoktu. İkincisi biz TESEV’den ayrıldık, PODEM diye bir düşünce kuruluşu kurduk ondan sonra Can Paker’e devrettim. TESEV’le de ilişkilerimiz koptu" demişti.

(Kısa Dalga)

Gündem