Akşener'in, 'Savaş ilanıdır' sözleri, CHP'de sert ve ilginç bulundu

Akşener'in, 'Savaş ilanıdır' sözleri, CHP'de sert ve ilginç bulundu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in CHP’ye yönelik, “Partimize operasyon yapıldığı ortaya çıktı, savaş ilanı kabul ediyorum” sözleri CHP Genel Merkezinde “İş birliğinden kaçan kaybeder” sözleriyle değerlendirildi.

İYİ Parti içerisinde özellikle Ankara ve İstanbul’da CHP ile iş birliği yapılmasını isteyenler bir bir istifa ederken, son olarak İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde yaşananlar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in tepkisine neden oldu.

Akşener, partisine operasyon çekildiğini savunmuş, “Şu an itibariyle bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Varım, buyursunlar. Ben idmanlıyım” demişti. Bu sözlere ilk yanıt İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan geldi. İmamoğlu, “Dostlarımız oyuna geliyor, bize karşı kışkırtılıyorlar. Bizim kervanımız çok büyük. Adı ne biliyor musunuz? İstanbul İttifakı” demişti.

Akşener’in sözleri CHP Genel Merkezi’nde de geniş yankı buldu

Peki CHP Genel Merkezi nasıl karşıladı? T24’e değerlendirmelerde bulunan CHP’li yetkililer, “İş birliğinden kaçan kaybeder” ifadesini kullandı.

İYİ Parti’nin ortaya koyduğu tavrın saha sonuçlarına yönelik değerlendirme de yapacaklarını kaydeden CHP’li yetkililer, “Vatandaş, gelinen süreci değerlendirecektir. Bunun sonuçları da anketlere yansımaya başlar” dedi. Öte yandan bu yerel seçimlerde ittifakın ve iş birliklerinin liderlerle yapılmayacağına dikkat çeken CHP’li yetkililer, şu değerlendirmeleri yaptı:

“Akşener’in açıklamaları oldukça sert ve bir o kadar da ilginç. Beklemiyorduk. Ama bizim hedefimiz uzlaşıyı tabana yaymak. Kentini seven insanlarla uzlaşacağız ve İstanbul ile Ankara’da da bu şekilde seçimi kazanacağız. Tabanda iş birliği de zaten kaçınılmaz hale gelecek. Partiler buna direnirse halk da bunu görecektir.” (Kısa Dalga)

Gündem