Akşener'den istifalara toplu yanıt: Savaş ilanı olarak kabul ediyorum

Akşener'den  istifalara toplu yanıt:  Savaş ilanı olarak kabul ediyorum
İYİ Parti’de yerel seçimlere “hür ve müstakil” girme kararının ardından yaşanan istifalar sürüyor. Genel Başkan Meral Akşener İYİ Parti'den istifa eden İBB Meclisi Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'ın CHP ile yürüttüğü görüşmelere işaret ederek eleştirilerde bulundu. Akşener "Şu an itibarıyla bunu bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Varım, buyursunlar. Ben idmanlıyım" dedi.

İYİ Parti Uşak İl Başkanlığı’nı ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, son günlerde yaşananlara dair konuştu. Partisine yönelik kurumsal bir operasyon yapıldığını söyleyen Akşener, “Partimize kurumsal operasyon olduğu ortaya çıktı. Bu, bir siyasi partinin içişlerine karışmak demektir. Şu an itibarıyla bunu bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Varım, buyursunlar. Ben idmanlıyım” dedi.

Akşener, “Benim bilgim yok, teşkilat ve yerel yönetimler başkanın da bilgisi yok. Komplo işlerine inanmasam da partimize yönelik kurumsal bir operasyon olduğu ortaya çıktı. En ilginci bu çünkü bu diplomasiyi yapan arkadaşımızın yaptığı diplomasiden haberdar değilim, ama diplomasi yapılan kişilerle konuşabilme yeteneğine sahibim. Nasıl oluyor bu iş? Genel Başkan’ın haberi yok, belediye meclis üyesi diplomasi yapıyor parti adına” dedi.

Akşener, bilgisi dahilinde Ankara ve İstanbul’da arka kapı diplomasisi yürütüldüğü iddialarını da yalanladı: “Ankara’yı paylaşmışlar, İstanbul’u bilmiyorum. Polatlı’ya GİK üyemiz Yetkin Öztürk gelecekmiş. Bu isimler CHP’den aday olacakmış. Gölbaşı’na Yakup Odabaşı gelecekmiş. Hiçbirinden haberim yok.”

Akşener, partisinin iç işlerine karışıldığını, 1997’de de Doğru Yol Partisi’nde bu durumu yaşadığı için idmanlı olduğunu söyledi ve “Bunu bir savaş ilanı kabul ediyorum ve varım” dedi.

Ne olmuştu?

Seçimlere "hür ve müstakil" girme kararının ardından İYİ Parti'de istifalar peş peşe gelmişti. Üst yönetimdeki istifa dalgası teşkilatlara da yayılmıştı.

Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan ve 5 meclis üyesi, partilerinden istifa ettiklerini açıklamıştı.

Peş peşe gelen istifalara ilişkin dün açıklama yapan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu "Partimize yönelik yer yer bir planlı saldırının olduğunu ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullanmıştı. (Kısa Dalga)

İlgili Haberler
Politika