Asgari ücrete temmuz zammında 'dolar kuru' faktörü: 22 lira seviyesi önemli

Asgari ücrete temmuz zammında 'dolar kuru' faktörü: 22 lira seviyesi önemli
Temmuz ayında asgari ücrete bir zam daha geleceği açıklanmıştı. 500 dolara tekabül etmesi beklenen zamla yeni asgari ücretin 12 bin 500 liraya kadar yükselebileceği belirtiliyor.

Asgari ücret bu yılın başında 8 bin 506 lira oldu ancak enflasyon nedeniyle alım gücü her geçen gün eriyor. Hükümet, temmuz ayında asgari ücrete yeni bir zam yapacağını açıklamıştı.

Milliyet'e konuşan yeminli mali müşavir Ahmet Kurtuluş, asgari ücret tahminlerinde haziran sonundaki enflasyon ve yine aynı dönem döviz kurlarının seviyesinin önemli olduğunu ifade etti.

Kurtuluş şöyle devam etti: "Bu iki durum temmuz başında asgari ücretin belirlenmesinde en önemli unsur olacaktır. Şu an için bunu öngörebilmek çok imkan dahilinde olmasa da döviz kurunun 22 TL civarında kalması ve enflasyonun da ilk aylarda açıklanan oranda kalması halinde 10 bin 500, 11 bin TL bandında yeni asgari ücretin belirleneceğini düşünüyoruz. Dövizde 22 TL bandı kırılır, o zaman 12 bin TL, 12 bin 500 TL rakamı telaffuz edilecektir." (Kısa Dalga)

Ekonomi