ATM'den para çekenleri ilgilendiriyor: 81 ilde yeni uygulama başladı

ATM'den para çekenleri ilgilendiriyor: 81 ilde yeni uygulama başladı
Birçok kişi ATM'ye gittiğinde tesadüfen fark etti ve çok şaşırdı

Ekonomi yönetimi dikkat çeken bir hamle yaptı. Yeni bir uygulama, bankamatik kullanıcılarını ilgilendiren önemli bir değişikliği beraberinde getiriyor. Ziraat Bankası eski genel müdür yardımcısı Şenol Babuşçu'nun hesabından yapılan paylaşım herkesi çok şaşırttı.

BBN'nin geçtiği habere göre; ATM kullanırken dikkat etmemiz gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Öncelikle, ATM'nin bulunduğu ortamın güvenli olup olmadığını kontrol etmek önemlidir. ATM'yi kullanırken çevredeki insanlara dikkat etmeli ve kart bilgilerimizi gizli tutmalıyız. Ayrıca, ATM'nin ekranında veya klavyesinde herhangi bir şüpheli durum fark edildiğinde hemen işlemi durdurarak banka yetkililerine bilgi vermek gerekmektedir. Kart bilgilerimizi girdikten sonra mutlaka kartı geri almalı ve işlem sonrası makinenin ekranında "çıkış" butonuna basarak işlemi tamamlamalıyız. Bu sayede kart bilgilerimizin güvenliği sağlanmış olacaktır. Son olarak, ATM'den para çekerken veya diğer işlemleri gerçekleştirirken çevredeki insanlara karşı dikkatli olmalı ve işlemlerimizi tamamladıktan sonra makineden uzaklaşmalıyız. Bu şekilde, ATM kullanımı sırasında güvenliğimizi sağlamış oluruz.

ATM KULLANANLAR DİKKAT! YENİ DÖNEM BAŞLADI

Artigercek.com sitesinde aktarılanlara göre; Son aylarda bankamatiklerden çekilen paraların artmasıyla birlikte, dikkat çekici bir detay ortaya çıktı. Ziraat Bankası eski genel müdür yardımcısı Şenol Babuşçu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla milyonlarca vatandaşı bilgilendirdi.

Şenol Babuşçu, x hesabından şunları yazdı

Banka ATM kasalarında para konmak üzere 5 bölüm bulunmaktadır. Her bölüme bir çeşit banknot konulmaktadır. 10,20,50,100,200 TL banknotlar her bölüme ayrı ayrı yerleştirilmektedir.

Son zamanlarda bazı bankalar 10 TL banknotların yerine de 200 TL banknotlar koymakta.

Çünkü başka türlü para yetiştirememekte.

Gün içerisinde ATM'lerden para çeken kişilerin dikkat etmesi gereken detaylar tek tek duyuruldu. Bilindiği üzere milyonlarca kişi günlük ihtiyaçlarını karşılamak üzere bankaların ATM'lerine giderek para çekme işlemi gerçekleştiriyor. Ancak bazı durumlarda dolandırıcıların tuzağına düşebiliyor. Bu tuzaklar arasında kart şifresi tuşlama ve kart sıkışması gibi durumlar yer alıyor. Bankalar müşterilerin bu tuzaklara düşmemesi için çeşitli uyarılarda bulundu.

KARTINIZ SIKIŞIRSA...

Kartınız sıkışırsa panik yapmayın. ATM cihazının üzerindeki telefon numarasını arayarak yardım isteyebilirsiniz.

KART ŞİFRENİZİ GİRERKEN DİKKATLİ OLUN

Kart şifrenizi girerken dikkatli olmanız çok önemlidir. ATM cihazlarının etrafında kamera olabilme ihtimaline karşı, şifrenizi tuşların üzerini kapatarak girmeniz tavsiye edilmektedir.

ÖZEL TARİHLERİ KULLANMAYIN

Doğum tarihi ve telefon numarasının şifre olarak seçilmemesi gerektiği konusuna da dikkat çekilmektedir. Şifrenizi oluştururken karmaşık rakamlar kullanmanız önerilmektedir.

KOLAY RAKAMLARA DİKKAT!

Şifrenizi oluştururken kolay, ardıl olan numaraları seçmemeniz konusunda uyarı yapılıyor.

ŞİFRENİZİ KİMSEYLE PAYLAŞMAYIN

ATM'lerden para çekerken en önemli uyarılardan biri şifrenizi kimseyle paylaşmamanızdır. Banka görevlileri dahil kimseyle şifrenizi paylaşmamanız gerektiğine dikkat çekilmektedir.

KREDİ KARTLARINDA YENİ DÖNEM

Kredi kartlarıyla ilgili önemli bir değişiklik gündeme geldi. İddialara göre, bazı bankaların kredi kartı borçlularının asgari ödeme tutarını yüzde 50'ye çıkardığı öğrenildi. Bu durum, kredi kartı borcu olan milyonlarca kişiyi derinden etkileyecek bir adım olarak karşımıza çıkıyor.

keypad-232056-1280-001.jpg

Kredi kartı borçlarının asgari ödeme tutarının yükseltilmesi, borçluların ödeme güçlükleri yaşamasına neden olabilir. Özellikle gelir durumu düşük olan ve kredi kartı borcu bulunan kişiler için bu durumun zorlayıcı olabileceği tahmin ediliyor.

Kaynak: X eski adıyla Twitter - Gerçek Gündem

İlgili Haberler
Yaşam