Ayhan Bora Kaplan'ın yeğeni ile beraber 3 kişiye tutuklama

Ayhan Bora Kaplan'ın yeğeni ile beraber 3 kişiye tutuklama
Ankara'da, tutuklu suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'ın yeğeni R.P.'nin de aralarında bulunduğu silahlı saldırganlar, aynı gecede 2 eğlence mekanını kurşunlayıp, 1 iş yerini yağmalayarak 3 kişiyi yaraladı. R.P. ile toplam 3 şüpheli tutuklandı.

Örgüt yöneticisi R.P. ile üyelerinin Etimesgut ilçesinde bir evde saklandığını tespit eden ekipler, adrese operasyon düzenledi.

Örgüt yöneticisi R.P. ile birlikte örgüt üyeleri Y.K., M.V., E.Ş., S.D. ve M.T., gözaltına alındı.

Adreste yapılan aramalarda; 23 sentetik ecza hapı, 31 gram esrar, 1 gram kokain, 2 ruhsatsız tabanca ve 65 fişek, 2 askeri renkte balistik yelek ve suçtan elde edildiği değerlendirilen 34 bin 300 TL ele geçirildi. Şüphelilerin "suç işlemek amacıyla örgüt kurma', "kasten öldürme', "kasten yaralama" ve "nitelikli yağma" gibi suçlardan çok sayıda suç kaydının olduğu da öğrenildi.

Saldırıların, Ayhan Bora Kaplan suç örgütünün iç hesaplaşması olup olmadığı araştırılırken, emniyetteki işlemleri tamamlanarak adli makamlara sevk edilen 6 şüpheliden 3'ü savcılık tarafından serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen Y.K., R.P. ve M.V., tutuklandı. (DHA)

İlgili Haberler
Gündem