Aykut Erdoğdu ve Tuba Torun CHP'den istifa etti

Aykut Erdoğdu ve Tuba Torun CHP'den istifa etti
Sosyal medyada yayınlanan ses kayıtlarıyla gündeme gelen İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve eşi Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Tuba Torun, CHP'den istifa etti.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Tuba Torun Erdoğdu, CHP'den istifa etti.

CHP Genel Merkezi'nden yapılan bilgilendirmede "İstanbul Milletvekilimiz Aykut Erdoğdu ve YDK Üyemiz Tuba Torun Erdoğdu, gördükleri lüzum üzerine partimizden istifa etmiştir. Sayın Genel Başkanımız, yaşanan süreç ile ilgili kararı, kendi takdirlerine bırakmıştı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendileri üzerinden yıpratılmaması amacıyla bu kararı aldıklarını bildirdiler" denildi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası "Erdoğdu'nun kendisi ve partimiz açısından en doğru kararı vereceğine inanıyoruz" demişti. BBC Türkçe'nin Ankara temsilcisi Ayşe Sayın da, bu açıklamanın kulislerde parti lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüşü ve "açık bir istifa çağrısı" olarak yorumlandığını yazmıştı.

NE OLMUŞTU?

Aykut Erdoğdu ile evliliğinden bir çocuğu bulunan Özge Erdoğdu ile Aykut Erdoğdu yaklaşık üç ay önce ayrıldılar. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, yaklaşık iki hafta önce, 11 Haziran Cumartesi günü CHP YDK üyesi avukat Tuba Torun ile İstanbul’da evlendi.

Twitter’da Özge Erdoğdu'nun ismiyle açılan bir hesaptan bir konuşma kaydı paylaşıldı. 3.5 ay önce yapılan telefon konuşması sırasında kendi görüntüsünün üçüncü bir kişi tarafından kaydedildiği anlaşılan kayıtta Özge Erdoğdu, Aykut Erdoğdu’nun Tuba Torun ile ilişkisi olduğu konusundaki iddialara verdiği yanıtları dinliyordu.

Kayıtta özel hayata ilişkin ifadelerin yanı sıra, Erdoğdu'nun yardımcı olduğunu vurguladığı Tuba Torun’un CHP Parti Meclisi’ne girmesi için beş kez Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu aradığına dair ifadeleri yer alıyordu. Erdoğdu, kurultay boyunca kendisi için oy topladığını vurguladığı Tuba Torun’un Parti Meclisi’ne girmesi için kendi adını listeye koymadığını anlatıyordu.

Özge Erdoğdu daha sonra Tuba Torun ile yaptığı görüşmenin ses kaydını da yayınladı. Bu kayıtta ise Tuba Torun, milletvekilliğinin dolarla satıldığını iddia ediyordu.

Politika