CHP'li Aykut Erdoğdu'dan Ahmet Hakan'a mesaj

CHP'li Aykut Erdoğdu'dan Ahmet Hakan'a mesaj
Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, eski eşiyle konuşmaları sosyal medyada paylaşılan Aykut Erdoğdu'nun kendisine gönderdiği mesajı yayınladı.

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, eski eşiyle konuşmaları sosyal medyada paylaşılan CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'yla ilgili dün bir yazı kaleme almış ve "Sadece iki kişiyi ya da üç kişiyi ilgilendiren bir konu.. Bana ne? Bize ne? Tam olaya böyle yaklaşacakken... Aykut Erdoğdu’nun nüfuzunu kullanarak yeni eşini CHP’de önemli bir makama seçtirmesi meselesiyle karşı karşıya kaldım" demişti.

Ahmet Hakan, bugünkü yazısında ise Aykut Erdoğdu'nun kendisine gönderdiği mesajı yayınladı:

"Tam olarak şöyle yazıyordu mesajda:

“Benim eşim benim de yer aldığım genel merkez yönetiminin anahtar listesinde yoktu. Yani bir torpil yapılmadı. Kendisi anahtar listede olmamasına rağmen tek başına delegelerden oy toplayarak, anahtar listede olanlardan daha çok oy alarak, yani listeyi delerek göreve seçildi. Yani benim, eşime torpil yapmam söz konusu değil. Hatta içinde bulunduğum yönetim halihazırda görevde olan Tuba’yı anahtar listeye almayarak büyük haksızlık etti. Ama siz benim torpil yaptırdığımı yazmışsınız. Yani gerçeğin tam tersi. Ve sizi okuyan herkes bu şekilde düşünecek. Siz insanları kandırdınız. Ne diyeyim?”

Aykut Erdoğdu’nun itirazı böyle. Kimseyi kandırmak istemem. Gerçeğin milim dışına çıkmak da istemem. Aykut Erdoğdu’nun söylediklerini de doğru kabul etmeye hazırım.

Yeter ki Aykut Erdoğdu, şu iki soruya da cevap versin:

- SORU BİR: Madem eşiniz Tuba Hanım için herhangi bir torpiliniz söz konusu olmadı... O halde neden eski eşinizle telefonda konuşurken şöyle bir şey söylediniz: “Kemal Bey’i beş kere aradım, bunu listeye al diye.”

- SORU İKİ: Madem eşiniz Tuba Hanım, partiniz CHP’de geldiği her yere bileğinin hakkıyla geldi... O halde neden eski eşinizle konuşurken şöyle bir şey söylediniz: “Oğuz’u (Oğuz Kaan Salıcı) beş kere aradım, ‘Beni çıkarın bunu alın’ diye.”

*

Ve Aykut Erdoğdu’ya son bir not: Eğer benim amacım kandırmak ve gerçeğin tam tersini söylemek olsaydı, torpil iddialarıyla hiç uğraşmaz, doğrudan yeni eşiniz hakkında söylediğiniz ağza alınmayacak cümleler üzerinde tepinirdim.

Dün sizin hakkınızda yazdığım yazıyı bir kez daha okursanız benim olaya nasıl bir ahlaki düzlemden baktığımı fark edersiniz.

Bunu fark ettiğiniz anda da size karşı bir art niyetimin olmadığını görmüş olursunuz.

Kısacası Aykut Erdoğdu... Kasten kandırmak, kasten gerçeğin tam tersini söylemek gibi bir amacım yok benim ve ikna edilmeye sonsuz açığım."

YAZININ TAMAMI

Gündem