Kulis: CHP, Erdoğdu ve Torun'u arayarak istifalarını istedi

Kulis: CHP, Erdoğdu ve Torun'u arayarak istifalarını istedi
CHP'nin, sosyal medyada paylaşılan ses kayıtları sonrasında İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve eşi olan CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Tuba Torun'un istifasını istediği belirtildi.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve eşi, CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Tuba Torun'un ses kayıtlarının paylaşılması sonrasında partiden istifalarının istendiği belirtildi. Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, bugünkü köşesinde "Öğrendiğim kadarıyla bir genel başkan yardımcısı, dün Erdoğdu ve Torun'u arayarak, partiden istifa etmelerinin beklendiğini iletti" ifadelerini kullandı.

Saymaz'a konuşan bir CHP yöneticisi de şöyle dedi: "Kendileri bu açıklamadan sonra ne yapmaları gerektiğini anlamıştır. Anlamadılarsa başka şeyler devreye girer. Kendilerine açık açık söylenir. Erdoğdu'nun eski eşi kapı kapı dolaşıp anlatıyordu."

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, dün Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası "Erdoğdu'nun kendisi ve partimiz açısından en doğru kararı vereceğine inanıyoruz" demişti. BBC Türkçe'nin Ankara temsilcisi Ayşe Sayın da, bu açıklamanın kulislerde parti lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüşü ve "açık bir istifa çağrısı" olarak yorumlandığını yazmıştı.

Gündem