Babacan, helikopterli kedi kurtarma operasyonunu Erdoğan'a sordu: Neden imkanları ilk 48 saatte kullanmadınız?

Babacan, helikopterli kedi kurtarma operasyonunu Erdoğan'a sordu: Neden imkanları ilk 48 saatte kullanmadınız?
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Diyarbakır'daki kedi kurtarma operasyonunun görüntülerini paylaşarak iktidarı eleştirdi.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından dört bloklu Galeria Sitesi'nde bir blok yıkılmış, 89 kişi hayatını kaybetmişti.

Enkazda mahsur kalan hayvanlar için yıkım durdurulmuş ve kurtarma çalışması başlatılmıştı. Şimdiye dek 6 kedinin çıkarıldığı enkaza dün akşam Şırnak'ın Silopi ilçesinden TSK'ya ait bir helikopter gönderilmiş ve kurtarma çalışmasına dahil edilmişti.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Twitter hesabından helikopterden bir askerin sarkıtıldığı ve kurtarma ekiplerinin enkaza vinçle ulaştığı videoyu paylaştı.

Babacan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a şöyle seslendi: "Hayvan dostlarımızın kurtarılmasından memnunuz. Tekrar soruyorum, bu ve benzeri tüm imkanları ilk 48 saatte neden tek bir yerde dahi kullanmadınız? Devletin tüm imkanlarını ilk 48 saatte seferber etseydiniz kaç kişi daha sağ kurtarılabilirdi?" (Kısa Dalga)

Gündem