Bahçeli, Nevruz mesajında CHP - HDP görüşmesini eleştirdi

Bahçeli, Nevruz mesajında CHP - HDP görüşmesini eleştirdi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Nevruz Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, CHP'nin HDP'yle görüşmesini eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün HDP'nin eş başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar'la Meclis'teki HDP Grubu'nda görüşmüştü.

Bahçeli, bugünkü yazılı açıklamasında Nevruz'u 'milli kader ortaklığının ve kardeşlik bağlarının mihenk taşı ve parlayan sembolü' diye tanımladı.

MHP lideri, "Aynı şekilde bölücülerin, gayri milli çevrelerin, millete şaşı bakan çarpık zihniyetlerin, terörizme yakasını kaptırmış lekeli mihrakların değil, Türk’ün ezeli bayramı, Türk milletinin ebedi bayram günüdür" ifadesini kullandı.

Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü: "Nevruz’u şer ve şiddet dolu amaçlarına malzeme yapmaya teşebbüs edenler zulme sözcülük, zillete gözcülük yapan odaklardan başkası değildir. CHP ile HDP’nin ertelenmiş buluşmasını Nevruz Günü gerçekleştirmesi ise hem bir talihsizlik hem de kimin kimlerle emel ve hedef birliği içinde olduğunun üzeri karalanmış çirkin resmidir. Baharımızı kışa dönüştürmek için yan yana gelenler 14 Mayıs’ta milli iradenin ihtişamıyla tasfiye ve telin edileceklerdir." (Kısa Dalga)

Politika