Bahçeli'nin Ege haritasına ABD'den de tepki geldi

Bahçeli'nin Ege haritasına ABD'den de tepki geldi
MHP lideri Devlet Bahçeli'ye hediye edilen ve çok sayıda Yunan adasını Türkiye toprağı gibi gösteren haritaya ilişkin tartışma sürüyor. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, haritaya tepki gösterdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye Ülkü Ocakları tarafından hediye edilen ve Yunan adalarının önemli bir kısmının Türkiye toprağı olarak gösterildiği haritaya Yunanistan ve Almanya'nın ardından ABD'den de tepki geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın bir sözcüsü, "Yunanistan'ın egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün sorgulanamayacağını" söyledi.

Yunan gazetesi Kathimerini'ye konuşan sözcü, "Bu konudaki duruşumuz açıktır" diyerek şöyle devam etti: "NATO müttefiklerimiz Yunanistan ve Türkiye'yi bölgede barışı ve güvenliği sürdürmek için birlikte çalışmaları, anlaşmazlıklarını diplomatik bir yolla çözmeleri için teşvik etmeyi sürdürüyoruz."

NE OLMUŞTU?

Söz konusu harita, Bahçeli'ye Ülkü Ocakları tarafından sunulmuştu. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, "Denizlerdeki Misak-ı Millimiz” başlıklı haritayı sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, haritaya sosyal medya hesabından tepki göstererek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a seslenmişti: "Bu haritaya iyi bakın. Girit, Rodos, Midilli, Sakız, Samos hepsi Türkiye tarafından alınmaktadır. Bu, aşırılıkçıların ateşli rüyası mı yoksa Türkiye'nin resmi politikası mı? Başka bir provokasyon mu yoksa gerçek hedef mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan, küçük koalisyon ortağının son maskaralıklarına ilişkin tutumunu netleştirmeli.”

Almanya'nın Atina Büyükelçisi Ernst Reichel de, Twitter'da şu paylaşımı yapmıştı: "Almanya'nın pozisyonu net: Yunanistan’ın toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin herhangi bir şekilde sorgulanması kabul edilemez." (Kısa Dalga)

Dünya