Bakan yardımcısı duyurdu: TOGG bu hafta satışa çıkarılıyor

Bakan yardımcısı duyurdu: TOGG bu hafta satışa çıkarılıyor
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, 'yerli ve milli otomobil' TOGG'un bu hafta satışa çıkacağını açıkladı.

Temelleri Kasım 2017'de atılan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) projesi kapsamında, elektrikli otomobillerin seri üretiminin yapılacağı fabrika 29 Ekim 2022'de açılmıştı.

Otomobillerin gelecek yılın bahar aylarında yollarda olması beklenirken, fiyatı henüz belirlenmedi. 'Ulaşılabilir fiyatlar' için 2027 yılı işaret edilmişti.

Bu hafta satışa çıkıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul'da Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) genel merkezindeki etkinliğe katıldı.

Kacır, Türkiye'yi 'bölgesinin parlayan üretim üssü' olarak tanımlarken, otomotivde Avrupa'nın dördüncü, dünyanın 14'üncü büyük üreticisi olduğunu ifade etti.

Büyük bir fırsat penceresi olduğunu aktaran bakan yardımcısı, "Bu hafta Allah'ın izniyle Türkiye'nin otomobili TOGG satışa çıkıyor olacak. Önümüzdeki günlerde TOGG milletimizle buluşuyor olacak" dedi.

Kacır şöyle devam etti: "TOGG'la birlikte yeni bir yolculuğa çıkacağız. Bu sadece bir markanın, bir şirketin yolculuğu değil, bu sadece bir otomobil yolculuğu da değil, bu mobilite ekosisteminde yükselen yıldız olma iddiası taşıyan Türkiye'nin yolculuğu olacak. TOGG sadece dünyanın en başarılı elektrikli otomobil markalarından biri olmayacak, beraberinde çok sayıda teknoloji girişiminin doğmasına vesile oluyor olacak." (Kısa Dalga)

Otomobil