'Fatih Terim Fonu' vurgununda Bakanlık devreye girdi

'Fatih Terim Fonu' vurgununda Bakanlık devreye girdi
'Fatih Terim Fonu' adıyla gündeme gelen iddialarla ilgili olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı da devreye girdi. Bakanlığın başlattığı futbolda geniş çaplı şike soruşturması kapsamında bankacı Seçil Erzan'ın ünlü futbolcuları dolandırması ile ilgili iddialar da araştırılacak.

Fatih Terim Fonu olarak bilinen olayla ilgili adli soruşturma devam ederken bankacı Seçil Erzan’ın ilişki içinde olduğu futbolcular ve spor adamlarıyla ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığı Teftiş Kurulu da inceleme başlattı.

Bu kapsamda Bankacı Seçil Erzan ile fon ve para trafiği içinde bulunan futbolcular, bu sporcuları Erzan’a yönlendiren isimler, bunlar arasındaki ilişkiler incelenecek.

Habertürk'ün haberine göre, aynı zamanda faaliyete konu paranın kaynağına ilişkin incelemeler yapılacak. Erzan’a verilen paranın banka üzerinden değil de elden teslim edilmesi şüpheleri para kaynağına yöneltti.

Eski Denizbank şube müdürü Seçil Erzan'ın merkezinde yer aldığı soruşturma kapsamında, 'mağdurların' 25 milyon dolar ve 7 milyon TL'sini kaptırdığı anlatılırken, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu raporlarına göre 29 kişinin 43 milyon 920 bin dolar ve 15 milyon 625 bin lirası söz konusu.

Soruşturma kapsamında Seçil Erzan ile birlikte altı kişi tutuklu bulunuyor. Soruşturmada, aralarında futbol dünyasından isimlerin de olduğu 11 kişiye tefecilik, banka yönetim kurulu üyesinin de aralarında bulunduğu 5 kişiye de 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' soruşturması açıldı.

Seçil Erzan kimdir?

Fatih Terim Arda Turan gibi isimleri dolandırmakla suçlanan Seçil Erzan 39 yaşında. İlk olarak Çorlu'da bankacılık yapmaya başlayan Erzan, Denizbank’ın Bahçeşehir, Florya ve Levent Büyükdere şubelerinide müdür olarak görev yaptı. 2013'te Denizbank ile Galatasaray arasında gerçekleşen sponsorluk anlaşması döneminde, o dönemde Galatasaray Teknik Direktörlüğü yapan Fatih Terim'in finansal danışmanı olarak hizmet verdi.

Şube müdürü olarak görev yaptığı dönemde çok sayıda iş insanı ve aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan ve Fernando Muslera'nın yer aldığı 18 futbolcuyu “fon” adı altında para kazandırma vaadinde bulundu.

İddianameden detaylar…

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Seçil Erzan'ın bir bankanın Levent'teki şubesinde müdür olarak çalıştığı ve müşteki Bülent Çeviker'den kişisel güven ilişkisine dayalı 2 milyon dolar alarak yüksek kar vaadiyle yeniden kendisine iade edeceğini bildirdiği kaydediliyor.

İddianamede, müşteki Bülent Çeviker'e para karşılığında yazılı evrak verildiği ancak daha sonra Çeviker'in Erzan'a ulaşmaya çalışsa da ulaşamadığı, durumu bankaya bildirdiği, banka tarafından araştırma yapıldığı, Erzan hakkında suç duyurusunda bulunduğu ifade ediliyor.

Sanık Erzan'ın bu yöntemle futbolcular, iş insanları ve çeşitli meslek gruplarından müştekilere, yüksek kar getirisi bulunan güvenilir bir fon bulunduğunu ve yine kamuoyunda tanınan Fatih Terim, Hakan Ateş gibi isimlerin bu fona dahil olduğunu söyleyerek, müştekileri bu fona para yatırmaya ikna ettiği anlatılan iddianamede, gerçekte ise böyle bir fonun hiç olmadığının tespit edildiği belirtiliyor.

İddianamede, Erzan'ın, müştekilerin verdiği paralara ilişkin sahte belgeler oluşturarak, bu belgelere bankanın kaşesini ve ıslak imzasını atarak müştekilere teslim ettiği ve dolandırıcılık kastıyla hareket ettiği kaydediliyor.

Seçil Erzan'ın 216 yıla kadar hapsi isteniyor

Sanık Erzan'ın "özel belgede sahtecilik" ve "tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında, kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 66 yıldan 216 yıla kadar hapsi istenen iddianamede, sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk'ün ise aynı suçlardan 3 yıl ve 65 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesinin iddianameyi kabul etmesi üzerine 4'ü tutuklu 7 sanık 20 Kasım'da hakim karşısına çıkmıştı. Mahkeme heyeti, tutuklu 2 sanığın tahliyesine karar vererek, duruşmayı 12 Ocak 2024'e ertelemişti. (Kısa Dalga)

Gündem