Barış Yarkadaş: 'Mansur Yavaş'la görüşmedik' derlerse katılımcıları açıklarım

Barış Yarkadaş: 'Mansur Yavaş'la görüşmedik' derlerse katılımcıları açıklarım
Gazeteci ve eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'a adaylık teklifinde bulunduğuna dair iddiasını sürdürdü. Yarkdaş, inkar edilirse toplantıya katılanları açıklayabileceğini ifade etti.

Yarkadaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Yavaş'la Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin görüşerek 'adaylık mesajı verdiğini' söylemişti. Akşener'in Yavaş'a "Aday olursanız destekleriz" dediği öne sürülmüştü.

Yarkadaş, dün katıldığı TV100 yayınında iddialarını sürdürdü, yalanlanması halinde katılımcıları açıklayacağını dile getirdi.

Yarkadaş şunları ifade etti: "Meral Akşener, bir süre önce yanında birkaç çalışma arkadaşıyla birlikte Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’la görüşüyor. Yavaş’a ‘Aday olacaksanız çıkın, sizi destekleyelim’ diyor. Mansur Yavaş, Akşener sözleri karşısında 10 saniye sessizliğe bürünüyor. Meral Hanım, Mansur Yavaş’ın cevap vermediğini görünce konuyu değiştiriyor. Akşener ve o toplantıya katılanlar ‘Biz böyle bir görüşme yapmadık’ derlerse kimlerin olduğunu söylerim. İYİ Parti’nin çok önemli bir ismi aradı, ‘Söylediklerinin eksiği var, fazlası yok’ dedi. O yüzden bazı televizyonlara, gazetecilere ‘Böyle bir görüşme yapmadık’ derlerse isimleri açıklarım, Akşener’in Mansur Yavaş’ı aday yapmak istediği bir sır değil." (Kısa Dalga)

Gündem