Bayat ekmekleri çöpe atmamalısınız; İşte 1 tepsi börek yapmanın püf noktası

Bayat ekmekleri çöpe atmamalısınız; İşte 1 tepsi börek yapmanın püf noktası
Bayat ekmekleri değerlendirmek için sayısız yöntem bulunmaktadır. Bu ipuçlarını kullanarak ekmek israfını önleyebilir ve lezzetli yemekler hazırlayabilirsiniz.

Bayat ekmek, genellikle tüketilmeyen ve çöpe atılan bir besin maddesi olarak görülse de aslında birçok lezzetli yemek ve atıştırmalıkla değerlendirilebilir. Eğer evinizde bayatlamış ekmek varsa onu değerlendirmek için birkaç ipucu verebiliriz...


1. Bayat ekmekle enfes bir kahvaltılık yapabilirsiniz. Ekmek dilimlerini tost makinesinde kızartarak üzerlerine peynir, domates, salatalık ve zeytin dilimleri ekleyerek harika bir kahvaltılık tabağı hazırlayabilirsiniz.

2. Ekmek dilimlerini küp küp doğrayarak fırınlayıp kıtır kıtır bir ekmek krakeri elde edebilirsiniz. Bu krakerleri çeşitli soslarla birlikte atıştırmalık olarak tüketebilir veya salatalarınızın üzerine ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz.

maxresdefault-001.jpg

3. Ekmekleri ıslatarak köfte harcına ekleyebilir veya çorbalarınızın üzerine rendeleyerek kullanabilirsiniz. Böylece çorbalarınızın kıvamı daha kıvamlı olacak ve ekmeğin lezzeti çorbaya yansıyacaktır.

BAYAT EKMEK BÖREĞİ

Lezzet.com.tr sitesinde ise bayat ekmekten yapılan börek tarifi paylaşıldı. İşte o tarif

Malzemeler


2 bayat ekmek
1 su bardağı lor peyniri
1 su bardağı süzme beyaz peynir
1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri veya kaşar peyniri
Karabiber
Pul biber
Yarım demet maydanoz

Sosu için:

2 su bardağı süt
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 yumurta
Bir tutam karbonat


Bayat Ekmek Böreği Nasıl Yapılır?

Peynirleri, baharatı ve kıyılmış maydanozu bir kapta harmanlayın. Ekmekleri küpler halinde doğrayıp yarısını ısıya dayanıklı fırın kabına yerleştirin. Üzerine peynirli karışımı serpin. Kalan ekmekleri de peynirli karışımın üzerine yerleştirin.
Sos malzemelerini ayrı bir kasede çırpıp ekmeklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.


Fotoğraflar: youtube.com

İlgili Haberler
Yaşam