Domates ve salatalıktaki büyük tehlike! Birlikte yenildiğinde bakın ne oluyor?

Domates ve salatalıktaki büyük tehlike! Birlikte yenildiğinde bakın ne oluyor?
Domates ve salatalık birlikte tüketilmemeli.. Bakın neden zararlı

Domates ve salatalık, genellikle birlikte tüketilen ve birçok yemeğin vazgeçilmez malzemeleri arasında yer alan sebzelerdir. Ancak, bu iki sebzenin birlikte tüketilmesi bazı sağlık risklerini beraberinde getirebilir.

Domates ve salatalık, tek başlarına oldukça sağlıklı sebzelerdir. Domates, antioksidan özellikleri ile bilinir ve kanser riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Ayrıca, salatalık da düşük kalorili olması ve su içeriğinin yüksek olmasıyla sağlık açısından faydalı bir sebzedir

NEDEN BİRLİKTE TÜKETİLMEMELİ?

Salatalık ve domates birbiriyle uyumlu sebzeler olmadıkları biliniyor. Bu iki sebze mideye ulaştığında fermantasyonun başladığı bildirildi. Karın boşluğunda sindirim için salınan asitte birçok sindirim problemine neden olabiliyor. Bu yüzden asla birlikte tüketilmemeli. Özellikle midesi hassas olanlar buna çok dikkat etmeli.

salatalik-ve-domatesi-asla-ayni-salatada-yemeyin-674314-6726-4-b-001.jpg

CANAN KARATAY'IN DA DOMATES UYARISI VAR

Canan Karatay, “Domates meyvedir, ama biz sebze olarak ayırmışız. Çok fazla tüketildiğinde özellikle haziran ve temmuz ayında hastaların şekerleri yükseliyor” sözlerini kullandı.

Canan Karatay, sindirim süreleri birbirinden farklı olan ikili mide ve bağırsakların yıpranmasına neden olabileceğini dile getirdi.

Ayrıca Canan Karatay, eylül ayında doğal domates bulup kış için domatesinizi hazırlayın diyerek uyardı.

Karatay uyarısında, “Eylül ayında doğal domates bulup kış için domatesinizi hazırlayın” dedi.

Tarım zehirlerinin bütün hastalıkların nedeni olduğunu belirten Karatay, mevsiminde yiyin uyarısını yaptı.

İlgili Haberler
Yaşam