Biden'dan Netanyahu'nun tutuklanması talebine tepki

Biden'dan Netanyahu'nun tutuklanması talebine tepki
ABD Başkanı Joe Biden, UCM Başsavcısı Kerim Han'ın Netanyahu için tutuklama talebine tepki göstererek, İsrail'in Gazze'deki askeri operasyonunda "soykırım yapmadığını" savundu.

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Han, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Hamas'ın Gazze Şeridi’ndeki lideri Yahya Sinvar hakkında 'savaş suçu' gerekçesiyle tutuklama emri çıkarılmasını istemişti.

ABD Başkanı Joe Biden, kararı kınadığını ve kabul etmediğini bir kez daha dile getirerek, İsrail'in Gazze'deki askeri operasyonunda "soykırım yapmadığını" savundu.

Beyaz Saray'daki Yahudi Amerikan Mirası Ayı etkinliğinde konuşma yapan Biden, "Gazze'de olan şey soykırım değil, bunu reddediyoruz" dedi.

İsrail ile Hamas arasında bir denklik olmadığını söyleyen Biden, "Her zaman İsrail'in güvenliğine yönelik tehditlere karşı onlarla birlikte duracağız" ifadelerini kullandı ve Washington'ın İsrail'e desteğinin "sarsılmaz" olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken de başsavcının "İsrail'i Hamas'la eşdeğer tutmasını" "temelden reddettiğini" belirtmiş ve bu adımın ateşkes çabalarını tehlikeye atabileceğini söylemişti. (Kısa Dalga)

Başsavcı Khan’a göre, mahkeme, ICC’ye taraf olmayan İsrail vatandaşlarının taraf bir devlet olan Filistin topraklarında işledikleri suçları yargılama yetkisi bulunuyor.

Dünya