Bir Twitter yatırımcısı Elon Musk'a dava açtı: Kendi milyonlar kazandı, bizi zarar ettirdi!

Bir Twitter yatırımcısı Elon Musk'a dava açtı: Kendi milyonlar kazandı, bizi zarar ettirdi!
Bir Twitter yatırımcısı, sosyal medya şirketine ortak olan ABD'li milyarder Elon Musk'a dava açtı. Musk, Twitter'daki hisse oranının yüzde 5'i geçtiğine dair bildirimi geç yaparak yasaları ihlal etmekle ve diğer yatırımcıları zarar ettirmekle suçlanıyor.

Sosyal medya platformu Twitter'dan yüzde 9.2 oranında hisse satın alan Tesla CEO'su Elon Musk'ın başı belada. Bir Twitter yatırımcısı, ABD'li milyardere dava açtı.

Musk davada, yeni aldığı hisseleri federal yasaların gerektirdiği gibi 10 gün içinde açıklamayıp, bu süreçte hem haksız kazanç elde etmekle hem de başka yatırımcılar açısından kayba yol açmakla suçlanıyor. Uzmanlar, Musk'ın bu adımıyla 156 milyon dolarlık haksız kazanç elde etmiş olabileceğini söylüyor.

'BAŞKALARINI ZARAR ETTİRDİ'

Musk'a dava açan Twitter yatırımcısı, ABD'li milyarderin açıklamasını geciktirerek hisse fiyatlarını etkilediğini, başkalarının zarar etmesine yol açtığını savunuyor.

Tesla'nın CEO'u, 4 Nisan gününde Twitter'ın yüzde 9.2 oranındaki hissesini satın aldığını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından sosyal medya şirketinin hisse fiyatları tavan yapmış. yatırımcılar dünyanın en zengin adamının bu alımını bir 'güvenoyu' olarak görmüştü.

YÜZDE 5'İ GEÇEN HİSSEDARLARIN BİLDİRİMDE BULUNMASI GEREKİYOR

Ancak ABD'deki federal ticaret yasaları, yatırımcıların herhangi bir şirket içinde yüzde 5'lik hisse oranını geçmeleri halinde, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nu (SEC) 10 gün içinde bilgilendirmesini gerektiriyor. Musk ise hisselerini 14 Mart'ta almasına rağmen, yüzde 5'lik oranı geçtiğini 4 Nisan'a kadar açıklamadı.

'35 HİSSEYİ UCUZA SATTIM'

New York'ta bir federal mahkemede açılan davada da, yüzde 5 hisse oranını aşması ile bu durumun kamuoyuna açıklanması arasında geçen sürede, Musk'ın düşük fiyattan ek hisseler aldığı savunuluyor. Uzmanlar, bu gecikmenin ABD'li milyardere yasadışı şekilde 156 milyon dolar kazandırmış olabileceğini söylüyor.

Musk'ın kamuoyu açıklamasından sonra, Twitter'ın hisseleri 39.31 dolardan 49.97 dolara çıkarak yüzde 27 oranında artmıştı. Ancak davayı açan kişi, Musk'ın açıklamasını geciktirmesi nedeniyle kendisinin ortalama 30.23 dolardan 35 Twitter hissesi sattığını ve zarar ettiğini savunuyor.

TOPLU DAVA HEDEFİ

Bu yatırımcının başlattığı hukuki sürecin benzer kayıplara uğrayanlar için bir toplu davaya dönüştürülmesi amaçlanırken, ismi açıklanmayan davacıyı temsil eden hukuk firması da şu an için belirli olmayan tazminat talebiyle jürili bir dava talep ettiklerini açıkladı.

Musk ilgili soruları yanıtlamazken, SEC'ten de ABD'li milyardere karşı harekete geçip geçmeyeceğine dair sorulara yanıt gelmedi.

YÖNETİM KURULUNA GİRMEMESİ YENİ HİSSE ALIMININ MI SİNYALİ?

Elon Musk'ın Twitter'ın yüzde 9 oranındaki hisselerini satın alarak şirketin en büyük hissedarı haline gelmesi, açıklandığı andan itibaren tartışma yaratmıştı. Birçokları, şirketi sık sık eleştiren Tesla CEO'sunun geniş kapsamlı değişiklikler yapabileceğini söylemişti.

Öte yandan, Musk'ın Twitter'ın yönetim kuruluna katılmama kararı da tartışma yarattı. Uzmanlar, yönetim kuruluna katılmayan katılmama kararıyla şirketteki hisselerini yüzde 14.9 ile sınırlandırma kuralına uyuma şartının kalkması sayesinde, Musk'ın daha da fazla alım yapabileceğini söylüyor. (Kısa Dalga)

Dünya