Bolsonaro destekçileri kışla önünde darbe çağrısı yaptı

Bolsonaro destekçileri kışla önünde  darbe çağrısı yaptı
Brezilya’da başkanlık seçiminde solcu lider Luiz Inacio Lula da Silva'ya (Lula) mağlup olan mevcut başkan Jair Bolsonaro’nun destekçileri, kışlaların önünde eylemler yaparak darbe çağrısı yaptı.

Brezilya'da Devlet Başkanlığı seçimlerinde solcu aday Lula, mevcut lider Jair Bolsonaro'yu yenerek yeni devlet başkanı olmuştu. Sonuçların açıklanmasından beri sokaklarda olan Bolsonaro’nun destekçileri, kışlaların önünde eylemler yaparak darbe çağrısı yaptı. Eylemciler, askerleri seçim sürecine müdahale etmeye ve Bolsonaro’yı iktidarda tutmaya çağırdı.

BBC Türkçe'nin haberine göre ülkenin en büyük kenti olan Sao Paulo’daki Güneydoğu Askeri Komutanlığı önündeki eylemciler, “Müdahale şimdi!” yazılı dövizler taşıdı. Ülkenin güneyindeki Santa Catarina kentinde de eylemcilerin Nazi selamı yaptığı objektiflere yansıdı. Bolsonaro dünkü kısa açıklamasında Lula’yı tebrik etmedi ancak seçim sonuçlarını dolaylı da olsa kabul etti. Bolsonaro ise yeni bir açıklama yaparak eylemcilerin yolları boşaltmasını, engelleri kaldırmalarını istedi.

Bolsonaro, "Engelleri kaldırın. Bana göre bu, meşru eylemlerin bir parçası değil. Gelin meşruiyetimizi yitirmeyelim. Ülke çapında, meydanlarda başka eylemler yapılıyor ve bunlar demokrasinin bir parçası. Benim konuğum olun” dedi.

Dünya