Bozdağ: Ahlak yoksunu bürokratlar hükümetin projelerini Kılıçdaroğlu'na götürüyor

Bozdağ: Ahlak yoksunu bürokratlar hükümetin projelerini  Kılıçdaroğlu'na götürüyor
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Biz söylüyoruz iktidar yapıyor' söylemiyle ilgili "Hükümetin alın teri ürettiği projeleri, kimi bürokrasi içindeki ahlak yoksunu kişiler alıp bunu hırsızlık malı olarak çalıyorlar Kılıçdaroğlu'na götürüyorlar. Bu hırsızlık malı siyaseten de olsa hırsızlık malı ahlaki midir? Bunun adı kapkaç siyasetidir" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gaziantep'te yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. " Helalleşmeyi kazıyın altından hesaplaşma çıkacaktır" diyen Bozdağ, özetle şunları söyledi:

"Bunları helalleşme diye bir derdi yok. Böyle dertleri olsa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı konuştuğunda dur demesi lazım. Böyle bir dertleri olsa kimseyi tehdit etmemesi lazım. İktidara gelirsek ilk şu gazeteyi kapatacağız diyorlar. Derdi helalleşme olanlar sahte anketlere güvenip önüne geleni tehdit etmez. Ecdadına küfretmeyi marifet zannedenler, bu ecdadın sahip olduğu değerler ile helalleşemeyeceği çok açıktır. Seçime kadar helalleşme sloganı, seçimden sonra hesaplaşma icraatı yapacaklar."

Öğrencilerin kredi borçlarını silme kararını, 2 bin TL'nin altında olan borçların silinmesine yönelik kararların iktidar açıklamadan Kılıçdaroğlu'nun video çekerek duyurduğunu söyleyen Bozdağ, "kapkaç siyaseti" benzetmesi yaptı. Bakan Bozdağ, sözlerini şöyle tamamladı:

''Şimdi oturmuşlar konuşuyorlar Kılıçdaroğlu da biz söylüyoruz iktidar yapıyor diyor. Biz öğrencilerimizin kredi borçlarını silmek kararı aldık açıklamayı yapmadan bir baktık Kılıçdaroğlu video çekmiş. Ben sileceğim kredi borçlarını diyor. Dar gelirli vatandaşlarımızın 2 bin lira altında olan borçlarının tavsiyesine yönelik karar almışız kararı açıklamadan Kılıçdaroğlu video çekmiş açıklıyor. Köstebekleri varmış. Hükümetin alın teri ürettiği projeleri, kimi bürokrasi içindeki ahlak yoksunu kişiler alıp bunu hırsızlık malı olarak çalıyorlar Kılıçdaroğlu'na götürüyorlar. Bu hırsızlık malı siyaseten de olsa hırsızlık malı ahlaki midir? Bunun adı kapkaç siyasetidir.

Kılıçdaroğlu kapkaç siyasetini de böylelikle Türkiye'ye kazandırmış oldu. Ben şimdi soruyorum şehir hastanelerini Kılıçdaroğlu söyledi de mi yaptık.? Doğu Akdeniz'de Karadeniz'de doğalgaz petrol arama gemilerini alıp buralarda arama yapmayı Kılıçdaroğlu söyledi de mi biz yaptık.? Nükleer güç santrallerini Türkiye'ye kazandırmayı onlar mı söyledi? Hızlı tren projeleriyle ülkeyi yeniden birbirine bağlamayı onlar söyledi de mi biz yaptık? İstanbul Hava Limanı'nı, Marmaray'ı, Avrasya Tünelini, Yavuz Sultan Selim Köprüsünü, Çanakkale 1915'i onlar söyledi de mi yaptık? S-400 leri onlar mı söyledi? Suriye'ye üç askeri harekatı terör devletinin kurulmasını terör koridorunun açılmasını engellemek için yapmayı onlar söyledi de mi karar aldık? Bunların söylediklerini yapsaydık bu projelerin hiçbiriyle tanışmamış olurduk. Türkiye'nin siyasi iktidarı hedeftedir." (DHA)

Gündem