Çamaşır makinesinin çok daha az elektrik harcamasını sağlayan tüyo! Fatura daha az geliyor...

Çamaşır makinesinin çok daha az elektrik harcamasını sağlayan tüyo! Fatura daha az geliyor...
Çamaşır makinesi kullanırken aklınızda bulunması gerekenler... Bu tekniklerden sonra çamaşır makinesi çok daha az enerji harcayacak ve elektrik faturanız az gelecek

Çamaşır makinesi kullanımı evlerdeki elektrik tüketiminin büyük bir kısmını oluşturur. Ancak, bazı basit adımlarla çamaşır makinesi kullanımında elektrik tasarrufu sağlamak mümkündür. İşte çamaşır makinesi elektrik tasarrufu için bazı ipuçları:

1. Düşük Sıcaklıkta Yıkama:

Çoğu çamaşır makinesi, düşük sıcaklıkta yıkama programlarına sahiptir. Bu programları kullanarak, yüksek sıcaklığa ihtiyaç duymadan da temiz bir yıkama işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede elektrik tüketimini azaltabilirsiniz.

2. Tam Kapasite Kullanımı:

Çamaşır makinesini her seferinde tam kapasiteyle çalıştırmak, enerji tasarrufu sağlar. Yarı dolu ya da az miktarda çamaşır için makineyi çalıştırmak, gereksiz yere enerji tüketimine sebep olur. Bu nedenle, mümkün olduğunca makineyi tam kapasiteyle kullanmaya özen gösterin.

3. Enerji Verimli Makine Seçimi:

Yeni bir çamaşır makinesi almayı düşünüyorsanız, enerji verimliliği yüksek olan modelleri tercih etmek elektrik tasarrufu sağlar. Enerji verimliliği etiketi bulunan makinelerin yıllık enerji tüketimini karşılaştırarak, daha az enerji harcayan bir model seçebilirsiniz.

4. Düzenli Bakım:

Çamaşır makinesinin düzenli bakımı, enerji verimliliğini artırabilir. Filtre temizliği, deterjan kalıntılarının temizlenmesi ve makinenin iç ve dış temizliği düzenli olarak yapılmalıdır.

5. Kurutma İşlemi:

Çamaşırlarınızı çamaşır makinesinden çıkardıktan sonra doğal ortamda kurutarak, kurutma makinesi kullanımını azaltabilirsiniz. Kurutma makinesi, oldukça fazla enerji tüketen bir ev aletidir. Bu nedenle, mümkünse çamaşırlarınızı dışarıda veya iç mekanlarda kurutarak elektrik tasarrufu sağlayabilirsiniz.

hq720.jpg

Çamaşır makinesinde hangi program az elektrik yakar?

Eco (Ekolojik) Program: Daha az su ve enerji tüketen çevre dostu bir yıkama seçeneğidir.

Çamaşır makinesi ne zaman daha az elektrik harcar?

TRT Haber'de aktarılanlara göre; En uygun olan tarife 22:00-06:00 arasında. Bulaşık makinası, çamaşır makinası ve diğer elektrikli ev aletlerini saat 10'dan sonra kullanırlarsa ödeyecekleri bedel daha az olacaktır. Tüketimin en pahalı olduğu saat, saat 5 ile 10 arası." Elektriğin en çok tüketildiği saatler 17 ile 22:00 arası

Kaynaklar: kisadalga.net, trthaber, youtube

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Yaşam