Canan Karatay önerdi: Faydaları saymakla bitmiyor! Günde 2 bardak tüketmek yeterli

Canan Karatay önerdi: Faydaları saymakla bitmiyor! Günde 2 bardak tüketmek yeterli
Canan Karatay sağlıklı beslenme ile ilgili paylaşımları ile birçok insanın dikkatini çekmekte.. Nitekim Canan Karatay çay tüketimi ile ilgili de bazı tavsiyelerde bulundu

Canan Karatay, sağlıklı beslenme konusundaki bilgisi ve paylaşımlarıyla birçok insanın dikkatini çekmektedir.

Son olarak, çay tüketimi konusunda da önemli tavsiyelerde bulunan Karatay, yüksek seviyede kafein içeren çayın yanlış tüketildiğinde kan depolarını azaltabileceğine dikkat çekti.

Ancak doğru şekilde tüketilen çayın vücuda birçok farklı fayda sağladığını vurguladı.


Canan Karatay'ın da vurguladığı gibi, çayın tüketimi dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Doğru miktarlarda ve doğru şekilde tüketildiğinde vücuda birçok fayda sağlayan çayın, sağlıklı bir beslenme programının bir parçası olarak yer alması önemlidir.

6162471745d2a06a3cddea33.jpg

CANAN KARATAY ÖNERDİ: FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Canan Karatay doğru şekilde tüketilen çayın vücuda olan faydalarını adeta saymakla bitiremiyor. Özellikle demir eksikliği problemi yaşayan kişilerin çayı doğru şekilde tüketmeleri gerektiğini belirtiyor.

Canan Karatay çayın limon katılarak tüketilmesini öneriyor. Nitekim limonlu çay insan sağlığı açısından birçok farklı fayda sağlayabiliyor. İşte limonlu çayın faydalarından bazıları şu şekilde;

· Limon, demir depolarını artırarak vücudun gereksinim duyduğu eksiklikleri gidermede faydalı olabiliyor.

· Canan Karatay limonlu çayın sindirime faydalı olabildiğini belirtiyor.

· Limonlu çay; bağırsak spazmı, ağız kokusu, hazımsızlık ve idrar yolu enfeksiyonuna karşı yararlı olabiliyor. Öte yandan limonlu çay, vücudun onarılmasını destekleyebiliyor. Tüm bunların sonucunda ise, limonlu çayın faydaları adeta saymakla bitmiyor.

· Canan Karatay gün içinde en az 2 bardak limonlu çay tüketilmesi öneriyor. Gün içinde tüketilen 2 bardak limonlu çay, vücuttaki hem virüslerin hem de bakterilerin azalmasında faydalı olabiliyor.

Kaynak: Aksam.com.tr

İlgili Haberler
Yaşam