CHP Genel Merkezi'nden İmamoğlu’na yakın takip

CHP Genel Merkezi'nden İmamoğlu’na yakın takip
CHP yöneticileri, Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz'de ziyaret ettiği yerlerdeki il ve ilçe başkanlarını arayarak bilgi aldı. CHP Genel Merkezi, Ekrem İmamoğlu’nun “dolaylı” da olsa ilk kez cumhurbaşkanı adaylığını ilan ettiğini düşünüyor.

MAHMUT AYDIN


CHP Genel Merkezinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz gezisini yakın takibe aldığı ortaya çıktı.

CHP Genel Merkezinde görevli bazı yöneticiler, İmamoğlu’nun ziyaret ettiği il ve ilçe başkanlarını aratarak ziyarete ilişkin bilgi aldı. CHP'li il ve ilçe yöneticileri İmamoğlu’nun mitingleri, esnaf ziyareti ve temasları hakkında bilgi aktardı. Ayrıca il ve ilçe yöneticilerinden gezi hakkında rapor istendiği öğrenildi.

CHP kurmayları, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun “ya yanımda yer alın ya da önümden çekilin” çıkışına rağmen İmamoğlu’nun “cumhurbaşkanı adaylığına” dikkati çekmek için böyle bir gezi düzenlemesini not ettiklerini bildirdi.

İmamoğlu’nun, “6’lı masanın neferiyim. Genel Başkanımın karşısına çıkmam” açıklamasına rağmen yanında davetli olarak bulunan gazetecilerin “İmamoğlu Cumhurbaşkanlığına aday” yorumlu yazılar paylaşması manidar bulunuyor.

İmamoğlu’nun davetlisi olarak geziyi izleyen Ertuğrul Özkök, Akif Beki ve Nagehan Alçı’ya yönelik sosyal medyada yer alan tepkiler de CHP kurmaylarının gündeminde.
CHP Genel Merkezi, Ekrem İmamoğlu’nun “dolaylı” da olsa ilk kez cumhurbaşkanı adaylığını ilan ettiğini düşünüyor. Şimdi gözler Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nda. Kılıçdaroğlu’nun Meclis açıldıktan sonra grup toplantısında İmamoğlu’na cevap vermesi bekleniyor.

CHP kurmayları, “İmamoğlu’nun gezisinde kamuoyuna yansıyan ve tartışılan bir mesaj göremedik. Sadece yanındaki gazetecilerle ilgili yapılan tartışmalar akılda kalacak” yorumunda bulundu.

TERS TEPEBİLİR

Bazı CHP’liler de İmamoğlu'nun Karadeniz gezisini “6'lı masaya kendini dayatma çabası” olarak niteledi ve bu hamlenin beklenenin aksine ters tepebileceği yorumunda bulundu.

Seçim sürecinde Kılıçdaroğlu’nun “CHP’de karışıklık” görüntüsüne izin vermeyeceğini ifade eden CHP’liler, Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz gezisine tüm CHP örgütlerin yüksek katılım sağladığını ifade ederek, “Komşu illerin başkanları dahi katıldı. Örgütler katılım konusunda seferber oldu. İmamoğlu’nun mitinglerine katılanların büyük çoğunluğu da zaten CHP'lilerdi. Bu unutulmasın” açıklamasında bulundu.

CUMHURBAŞKANI ADAYININ NİTELİKLERİNE UYMUYOR

Bir başka CHP’li de DP’nin ev sahipliğinde yapılan 6’lı masa toplantısından sonra açıklanan cumhurbaşkanı adayı niteliklerini hatırlatarak, İmamoğlu’nun bu nitelikleri taşımadığını söyledi.

6 liderin imzasıyla açıklanan cumhurbaşkanı adayı nitelikleri şöyle: “uzlaşmacı, özgürlükçü, demokratik değerleri içselleştirmiş, milletimizin tamamını kucaklayan, siyasi ahlak ilkelerini benimseyen, liyakat sahibi.”

Politika