İmamoğlu'nun otobüsündeki gazeteciler ne yazdı?

İmamoğlu'nun otobüsündeki gazeteciler ne yazdı?
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz turuna katılan gazeteciler geziyi nasıl yorumladı?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz gezisine ilişkin tartışma devam ederken, davet edilen gazeteciler izlenimlerini kaleme aldı. İsmail Saymaz Halk TV'nin internet sitesindeki yazısında "İmamoğlu, "Ben buradayım" demek için geziye çıktı" yorumu yaptı. Özlem Gürses, T24 için kaleme aldığı yazıda "Bu sefer çıtayı yükseltti" derken, Akif Beki de Karar gazetesindeki köşesinde "İktidar cenahının düşünmesi gereken bir numaralı soru şu: Karşı kampanya, neden inandırıcı ve etkili olamadı?" dedi.

Üç gazetecinin bugünkü köşelerinden öne çıkan yorumlar şöyle:

İSMAİL SAYMAZ: ALTILI MASAYA ADAY ADAYLIĞINI DAYATTI

İsmail Saymaz, "Rize'yi dolanarak, Ankara'ya yürümek" başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Gittiği bütün ilçelerde vatandaş şu sorunun yanıtını merak ediyordu: "Ne için geldi?"

İmamoğlu, "Ben buradayım" demek için geziye çıktı. Kendisini PKK ile ilişkilendirerek, sokağa çıkamaz hale getirmeye çabalayan Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AK Partililere karşı Cumhurbaşkanı'nın memleketini gezip meydan okudu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ve altılı masaya aday adaylığını dayattı. Adının masada olduğunu hatırlattı. Yavaş'ın anketlerde arayı açmasına karşılık sokaktaki karşılığını gösterdi."

ÖZLEM GÜRSES: 'GİRİLEMEZ' DENEN RİZE'Yİ DE ZİYARET ETTİ

Özlem Gürses, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir kez daha, ve yine bayramlaşmak için doğup büyüdüğü topraklar olan Karadeniz’de… Bu sefer çıtayı yükseltti, sadece “kendi alanı” olan Trabzon’u değil, kimilerinin “girilemez” dediği, Erdoğan’ın kalesi olarak tanımlanan Rize ve tüm ilçelerini de ziyaret etti" dedi.

AKİF BEKİ: ADAYLIK KERVANI OLARAK YORUMLANDI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başbakanlık döneminde danışmanı ve Başbakanlık Basın Sözcüsü olan Akif Beki ise Karar gazetesindeki yazısında şu ifadeleri kullandı:

"... Aleyhindeki kışkırtıcı karalama ve dolduruşlar işe yaramadı. İktidar cenahının düşünmesi gereken bir numaralı soru şu: Karşı kampanya, neden inandırıcı ve etkili olamadı?

AK Parti, 2017’de kendi büyükşehir belediye başkanlarını, FETÖ bağlantısı ve yolsuzluk zannı altında bırakan imalarla istifaya zorlamıştı. Bu suçlamalardan dava açılıp yargılatılansa olmamıştı.

Muhalefete karşı kullanılan yolsuzluk ve terör suçlamaları etkili olamıyorsa, aynı sopanın iç tasfiyelerde de fütursuzca kullanılmış olmasının payı yok mu? En ciddi suçlamalar siyasete alet edilerek yıpratılıp sulandırılınca, bir inandırıcılıkları kalmadı.

Neticede İmamoğlu, ‘girilmez kale’ demeden afişlerinin sokulmadığı yerlere girdi, heyecan uyandırmayı da başardı. Kendisi reddetse de İmamoğlu’nun adaylık kervanı yola çıktı diye yorumlandı."

Gündem