CHP'de Tanju Özcan için kesin ihraç istemi

CHP'de Tanju Özcan için kesin ihraç istemi
Mültecilerle ilgili açıklama ve uygulamalarının yanı sıra kadınlara yönelik söylemleriyle de tepki çeken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP'den kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi.

CHP, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı kesin ihraç istemiyle disipline sevk etti.

Özcan son olarak, Bolu Belediye Meclisi mayıs ayı ikinci oturumunda yapılan oylamadaki sözleriyle tepki çekmişti. Özcan, el kaldıran AKP'li Meclis üyesi Hacer Çınar’a, “Bana niye el sallıyorsunuz hanımefendi. El sallamak ayıp oluyor. Ben evli barklı adamım. Öyle şey olmaz” şeklinde karşılık vermişti. Mahkeme, Çınar’ın 30 gün süreyle Özcan’dan korunmasına, aykırı hareket etmesi halinde ise hapis cezasıyla cezalandırılmasını kararlaştırmıştı. Özcan kendisine yönelik protestoyu dans ederek izlemişti.

Daha önce göçmenlere yönelik farklı fatura uygulamaları ve "Artık istenmiyorsunuz" açıklamalarıyla eleştiri oklarını üzerine çeken Özcan, tepkilere "Nefret suçu işlemeye devam edeceğim" diye karşılık vermişti.

Özcan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik açıklamaları da tartışma yaratmıştı. Özcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Adaylığını açıkla" diye seslendiği CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun sessiz kaldığını belirtip sosyal medyadan "Sizden ses çıkmadı... Yol verin ben bu resti göreyim..." demişti.

ÖZCAN: CHP'NİN ÖZ EVLADIYIM


Özcan karar sonrası sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ben siyaseti hiç kıvırmadan yaptım. Atatürkçü, bütün etnik kimlikleri kucaklayan bir Türk milliyetçisi ve ülkesini çok seven bir anti-emperyalist olduğumu her fırsatta tekrarladım. Çizgim hiç değişmedi, bundan sonra da değişmez. Cumhuriyet Halk Partisi'nin üvey değil, öz evladıyım" ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga / DHA)

Gündem