CHP'den yanıt geldi: Kılıçdaroğlu masaya başka isimler mi önerecek?

CHP'den yanıt geldi: Kılıçdaroğlu masaya başka isimler mi önerecek?
"Kılıçdaroğlu adaylığını çekecek" iddiasına CHP'den yanıt geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim tarihi olarak 14 Mayıs'ı işaret etmesiyle siyaset gündemi hareketlendi. En çok konuşulan ve merak edilen konuların başında altılı masanın adayı geliyor. Altılı masa yarın İYİ Parti'nin ev sahipliğinde toplanacak.
Bu toplantıda yol haritasının yanı sıra adayın konuşulacağı ve hatta 4 Şubat'ta açıklama yapılacağı kulisleri gündeme gelmişti. Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç "Kemal Bey kendi adaylığını geri çekerek Meral Hanım’ın Ekrem Bey’i önermesini önleyecektir, masaya İlhan Kesici ve Faik Öztrak’ı önereceği kulisleri var" demişti.

Bu iddiaya CHP'den yalanlama geldi. CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmaktan vazgeçerek Altılı Masa'ya farklı isimler önereceği iddiasını yalanladı. HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya'nın aktardığına göre Toprak, "Kılıçdaroğlu’nun bir başka ismi önereceği doğru mu" sorusuna şu yanıtı verdi: “Kesinlikle yanlış. Kararımız net, bizim adayımız Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Bunun dışında da bir kararımız yoktur. Tabii adayın kim olacağına karar verecek olan da Altılı Masa’daki liderlerdir…”

Aday belirleme yönteminin nasıl olacağı da sorulan Toprak buna da liderler zirvesinde karar verileceğini belirtti. (Kısa Dalga)

Yazının tamamı

Gündem