CHP'nin hesabı: Yeni asgari ücretin dörtte biri 2 faturaya gidecek

CHP'nin hesabı: Yeni asgari ücretin dörtte biri 2 faturaya gidecek
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, gelecek yılın şubat ayında elektrik ve doğalgaz faturalarının yaklaşık olarak 2 bin 133 liraya ulaşacağını tahmin etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, 2023 yılında uygulanacak 8 bin 506 liralık asgari ücret ile elektrik ve doğalgaz faturalarının tahmini maliyetini karşılaştırdı.

BirGün'ün haberine göre Akın, elektrikte 'asgari tüketim' olarak kabul edilen 240 kilovatsaatin faturaya yansımasının 417 lira olarak hesaplandığını ifade etti.

Kış aylarında ısınma amacıyla günlük 10 metreküp doğalgazın ise bir aylık tüketim faturasının 1.716 liraya olarak belirlendiğini kaydetti.

Akın şöyle devam etti: "Buna göre yalnızca asgari tüketimde doğalgaz ve elektrik faturası toplam 2 bin 133 liraya denk geliyor. Asgari ücretli olarak çalışanların 1 Şubat 2023 tarihinde alacağı 8 bin 506 liranın dörtte birine denk geliyor. Başka bir deyişle asgari ücretli bir vatandaş kış aylarında bundan sonra enerjiye hiç zam yapılmasa bile aldığı aylık maaşının yüzde 25’ini temel bir ihtiyaç olan ısınma için harcamak zorunda kalacak." (Kısa Dalga)

Ekonomi