'Çocuklara bir öğün yemek' için muhalefet harekete geçti

'Çocuklara bir öğün yemek' için muhalefet harekete geçti
Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, öğrencilere bir öğün yemek verilmesine ilişkin teklif vermişti. Benzer hamle CHP ve İYİ Parti'den de geldi.

CHP, resmi tüm örgün eğitim kurumlarındaki öğrencilere ve eğitim çalışanlarına ücretsiz öğle yemeği ve içme suyu verilmesini önerdi. İYİ Parti ise “derin yoksullukla mücadele” kapsamında Rüzgârgülü Projesi hazırladı.

Cumhuriyet'tin haberine göre CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer'in teklifinde, resmi tüm örgün eğitim kurumlarındaki öğrencilere ve eğitim çalışanlarına ücretsiz öğle yemeği ve içme suyu verilmesi önerildi. Teklifte “Okullarda suya ayıracak harçlığı olmayan çocuklar sağlıksız koşullarda tuvaletlerden su içmek zorunda kalmaktadır. Bu çerçevede, verdiğim kanun teklifiyle sosyal devlet ilkesinin bir gereği olarak öğrencilerin temel gereksinimi olan beslenme ve su ihtiyaçlarının devlet tarafından ücretsiz olarak karşılanması ve aile bütçelerindeki yükün azaltılması gerekmektedir” denildi.

İYİ Parti ise “derin yoksullukla mücadele” kapsamında Rüzgârgülü Projesi hazırladı. Proje farklı eğitim seviyelerinde devlet okullarına kayıtlı 15.1 milyon çocuğa sunulacak. Tüm devlet okullarında ücretsiz kahvaltı veya öğle yemeği sunulmasının maliyetinin hesaplandığı projenin detayında, “2020 bütçesinde sosyal yardımlara ayrılan para 70 milyar TL olarak gözüküyor. 15 milyon çocuğun sınıfa aç girmemesini sağlayacak, sağlığını düzeltecek, yoksulluğunu azaltacak olan projenin ise yıllık gideri bu miktarın sadece üçte biri kadar. 15 milyon çocuğa, yıl boyunca ücretsiz öğle yemeği vermenin maliyeti: 17.4 milyar TL, 15 milyon çocuğa, yıl boyunca ücretsiz öğle yemeği ve kahvaltı maliyeti 26.2 milyar TL” denildi.

Gündem