Cumhur ittifakına katılan Yeniden Refah Partisi'nde istifa: İnandığım değerlerle çelişiyor...

Cumhur ittifakına katılan Yeniden Refah Partisi'nde istifa: İnandığım değerlerle çelişiyor...
Cumhur İttifakı'na katılan Yeniden Refah Partisi'nde Afyonkarahisar İl Başkanı Gufran Çetinel, görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Cumhur İttifakı'na katılan Yeniden Refah Partisi'nde Afyonkarahisar İl Başkanı Gufran Çetinel, görevinden istifa ettiğini duyurdu. Çetinel yaptığı açıklamada, değerler ile makamının çeliştiğini söyledi. Çetinel, paylaşımında şunları kaydetti: "Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı görevimden inandığım değerler ile temsil ettiğim makam çeliştiği için istifa ediyorum."

ekran-resmi-2023-03-26-12-45-19.png

Ne olmuştu?

Türkiye’nin siyaset gündemi hareketli. Bir yandan seçim takvimi işliyor bir yandan adaylıklar netleşiyor. İttifak protokolleri geçen hafta YSK’ya verildi ve bu süreç tamamlandı.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, cumhur ittifakına katılmayı önce reddetmiş, Cumhurbaşkanı adayı olmak için YSK’ya başvurmuş ve 100 bin imza toplama süreci başlamıştı. Ancak imza maratonu sürerken Erbakan, ittifaka katılacağını duyurmuştu.
Yeniden Refah tabanını da şaşırtan bi katılımda en önemli maddelerden biri kadın ve çocukları koruyan 6284 sayılı yasaya ne olacağıydı. Zir, Yeniden Refah sürecin başında AKP’yle görüşürken bu yasanın kaldırılmasını şart koymuştu. AKP içinde yasayı savunan kadın siyasetçiler hedef olmuştu.
Milliyet gazetesinden Ayşegül Kahvecioğlu’nun haberine göre 6284 sayılı yasanın ismi protokolde yer almadı. Ancak protokolde şu ifade yer aldı, "Aile bütünlüğünün korunması için mevcut yasalardaki aykırı hükümlerin ayıklanmasına ağırlık verilecektir…”

Politika