Yeniden Refah Partisi ve cumhur ittifakı protokolünde 6284 nasıl yer aldı?

Yeniden Refah Partisi ve cumhur ittifakı protokolünde 6284 nasıl yer aldı?
Yeniden Refah Partisi'nin cumhur ittifakına katıldığı protokolde 6284 sayılı “kadına şiddetle mücadele” yasasının protokolde yalnızca ismi yer almadı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, cumhur ittifakına katılmayı önce reddetmiş ve Cumhurbaşkanı adayı olmak için YSK’ya başvurmuş ve 100 bin imza toplama süreci başlamıştı.

Ancak bu karardan sonra başlayan imza sürecinde üç gün geçmesine karşın Erbakan 70 bin imzayı bulamamıştı. YRP, ittifak protokollerini YSK’ya teslim etme süresinin dolmasına saatler kala, Cumhur İttifakı’na katıldığını duyurdu. YRP'yle ilgili en önemli maddelerden biri kadın ve çocuklara şiddete karşı koruyan 6284 sayılı kanunla ilgili ne tür bir anlaşmaya varıldığıydı. Zira, ilk görüşmelerde YRP'nin yasanın kaldırılması yönünde talebi olduğu belirtilmişti. AKP içinde yasası savunan Özlem Zengin, Fatma Şahin gibi kadın siyasetçiler de hedef haline getirilmişti.

Milliyet gazetesinden Ayşegül Kahvecioğlu, AKP ve YRP genel sekreterlerinin imzaladığı ve “Cumhurbaşkanı seçiminden sonra hükümet politikalarının belirlenmesi ve uygulanmasında aşağıdaki hususlar dikkate alınacaktır” ifadesiyle başlayan protokol metninin detayları yazdı.

İttifak görüşmeleri sürerken iki parti arasında çatlağa neden olan 6284 sayılı “kadına şiddetle mücadele” yasasının protokolde yalnızca ismi yer almadı; bunun yerine “Aile bütünlüğünün korunması için mevcut yasalardaki aykırı hükümlerin ayıklanmasına, manevi değerlerimize aykırı fiillerin ve sapkınlıkların önlenmesine yönelik yasal düzenlemelere, süresiz nafaka konusundaki mağduriyetlerin giderilmesine ağırlık verilecektir” denildi.

Protokolde ayrıca “Milli Eğitim müfredatının milli ve manevi değerlerimize uygun hale getirilmesi ve gerekirse aykırı sözleşmeler dahil her türlü düzenlemelerin gözden geçirilmesi temin edilecektir” ifadeleri yer aldı.

Gündem