Demir Yumruk: Eski Fenerbahçe yöneticisine milyonlarca dolarlık para trafiği suçlaması

Demir Yumruk: Eski Fenerbahçe yöneticisine milyonlarca dolarlık para trafiği suçlaması
Demir Yumruk’ operasyonu kapsamında tutuklanan eskiden Fenerbahçe yöneticiliği de yapan Hulusi Belgü'nün Kayseri-Çorum arasında gidip gelen milyonlarca dolarlık trafiği organize etmekle suçlandığı belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen ‘Demir Yumruk’ operasyonu kapsamında tutuklanan eskiden Fenerbahçe yöneticiliği de yapan Hollandalı Multi’nin Türkiye CEO’su Hulusi Belgü'nün Kayseri-Çorum arasında gidip gelen milyonlarca dolarlık trafiği organize etmekle suçlandığı belirtildi.

halktv.com.tr'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre Belgü ile yine sorşuturmada tutuklanan Hüseyin Eryılmaz arasında 31 Mart -16 Haziran 2022 arası dönemde yoğun bir telefon trafiği vardı İkilinin haftada bir görüştükleri bilgisi telefon dinleme kayıtlarına yansıdı.

İddiayla göre ikili arasında Kayseri-Çorum arasındaki yoğun döviz transferiyle ilgili görüşmeler yapıldı. Buna göre, Kayseri’den Çorlu’ya çantalar içinde TL gönderiliyordu. Paralar Çorum’daki dövizcide dolara çevrilerek yine elden Kayseri’ye Eryılamaz’ların şirket merkezine gönderiliyordu. Belgü adına savunma yapan avukatı şunları kaydetti:

“Tapelerin tamamında Çorum’a gidecek paralardan söz ediliyor. Paraların gittiği yerin Çorum olması önem arz ediyor. Zira, müvekkil ile Çorum’daki Ahlatçı Döviz’in sahibi Ahmet Ahlatçı arasında geçmişten gelen bir tanışıklık ve dostluk var. Bu nedenle, ihtiyacı olduğunda piyasa kurlarının biraz altında döviz alabiliyor. Hüseyin Eryılmaz da dostu olduğu için, iki dostu arasında aracı olmuş ve Eryılmaz’ın uygun fiyatlı döviz satın almasına aracı olmuştur.

Tapelere bakıldığında bütün paraların Kayseri’den Çorum’a gönderildiği, Çorum’dan döviz alınıp aynı kişiler tarafından Kayseri’ye gönderildiği açıktır. Müvekkilin, Hüseyin Eryılmaz ile Osmaniye’deki Platinum fabrikasındaki faturasız mal satışlarına ödemede aracılık ettiği iddiası temelsizdir. Elden TL götürüp döviz alınmasının sebebi işlem maliyetini düşük tutmaktan ibarettir.

Belgü’nün avukatı, müvekkilinin, Eryılmaz ile Hintliler arasındaki görüşmelere tercümanlık ettiğini öne sürdü.

HABERİN TAMAMI

Gündem