Bahçeli, Özgür Özel'in sorularına yanıt vermedi: 'Abuk subuk' | 'Adam gibi bir duruş sergilemesini tavsiye ediyorum''

Bahçeli, Özgür Özel'in sorularına yanıt vermedi: 'Abuk subuk' | 'Adam gibi bir duruş sergilemesini tavsiye ediyorum''
MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin TBMM'deki haftalık grup toplantısında CHP lideri Özgür Özel'i hedef aldı. Bahçeli, Özel'in 'normalleşme' çağrılarına ilişkin "Türkiye'de anormal bir şey yoktur. Özgür Bey'e adam gibi duruş sergilemesini tavsiye ediyorum" dedi. Özel'in geçen hafta MHP yöneticileriyle ilgili sorusuna da değinen Bahçeli, sorulara yanıt vermek yerine tepki göstermeyi tercih etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuştu. Bahçeli, geçen haftalarda görüştüğü CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i hedef almaya devam etti.

Devlet Bahçeli, "Normalleşmesi gereken muhalefet partileridir" dedi ve CHP lideri Özgür Özel'le yaşadığı "soru" polemiğinde Özel'in sorularına yanıt vermedi, tepki gösterdi.

'Böylesi uçuk yumuşamaya karnımız tok, yüzümüz dönüktür'

Bahçeli, ''Normalleşme kelimesinin her meselenin başına getirilip egemen çıkarlarımızdan ödün isteniyorsa bizim böylesi uçuk yumuşamaya karnımız tok, yüzümüz dönüktür. Normalleşmesi gereken muhalefet partileridir. Özgür beyin bu gerçeği anlaması samimi dileğimizdir. Özgür beyin yumuşama için önce Dem korkusu ile yüzleşmesini, adam gibi duruş göstermesini tavsiye ediyorum. Saçma sorularla, seviyesiz ifadelerle bizim geri adım atacağımızı düşünüyorsa yanıldığını bir gün anlayacaktır.'' dedi.

Sorulara yanıt vermedi: 'Abuk subuk iddialar, seviyesiz ifadeler...'

Devlet Bahçeli, CHP lideri Özel'in geçen hafta kendisine yönelttiği MHP yöneticileriyle ilgili sorulara ilişkin ise şunları söyledi:

"Özgür Bey'in durgun olup olmadığını bilmiyorum ama yumuşama için önce DEM korkusuyla yüzleşmesini, adam gibi duruş göstermesini kendisine tavsiye ediyorum.

Saçma sapan sorularla, abuk subuk iddialarla, seviyesiz ve ölçüsüz ifadelerle bizim geri adım atacağımızı falan düşünüyorsa yanıldığını, yanlışa kapıldığını, çürük tahtaya küflü çivi çakmakla meşgul olduğunu bir gün mutlaka anlayacaktır.

Terörist Demirtaş'ı savunanların bize normalleşme cakası satması, 6-8 Ekim ihanetini aklamaya çalışanların yumuşama masalı anlatması, kümese girip tavuk haklarını savunacağım diyen tilki kadar inandırıcı ve kayda değerdir.

'Bitli baklanın alıcısı yoktur'

Biz akşama karşı gitmeyiz, hem örgüt ile aynı kareye girip sarmaş dolaş olmanın hem de normalleşmenin akıl alır yanı yoktur. Gayelerini iyi biliyoruz. Hiçbir tezgah ve algı düzeni Türkiye'ye hizmet kararlılığımızı sekteye uğratamayacaktır. 31 Mart'tan sonra biti kanlananları uyarıyorum bitli baklanın bizim pazarda alıcısı yoktur."

'Cumhur İttifakı güvencededir'

MHP lideri Devlet Bahçeli AKP ile olan Cumhur İttifakı ortaklığına dair de açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, "Cumhur İttifakı güvencedir. Sosyal medya yalanlarına bel bağlayan siyaset meddahlarının nasıl da eriyip gideceklerini yakında herkes görecektir. 2 Haziran'daki seçimlerde Cumhur İttifakı milletimizin teveccühüne mazhar olacaktır. Demokratik erdem ve güven içinde seçim yapılarak Pınarbaşı'mız yola devam diyecektir. Pınarbaşı büyüyecek, Türklük anıtı yaşayacak, Cumhur İttifakı var olacaktır.'' ifadelerini kullandı.

Sorularla ilerleyen polemikte ne oldu?

Devlet Bahçeli, geçen haftaki grup konuşmasında Kobane Davası ile ilgili CHP lideri Özgür Özel’e yönelik şu soruları sordu:

"Türkiye’yi, Cumhurbaşkanımızın değil de başkalarının yönettiğini iddia eden Özgür Bey ve yönetimine soruyorum, mertçe cevap vermelerini bekliyorum:

1– İmralı canisinin ve cezaevindeki terör mahkumlarının affını istiyor musunuz?

2- Vatan topraklarının bir bölümünde bağımsız Kürdistan’ın kurulmasından yana mısınız? Beraber DEM’lendiklerinize söz verdiniz mi?

3- Hangi dış mihrakların nam ve hesabına siyasi çalışma yürütüyor, Türkiye’nin geleceğini kimlerle konuşuyor, kimin folluğunda yatıyorsunuz?

4- 37 kişinin katiline verilen cezalar hukuksuz ise, size göre hukuk nedir? Adalet nedir? Devlet nedir? Siyasi onur ve millet sevdası sizin meşrebinizde ne manaya gelmektedir?

Özgür Özel ise Bahçeli'ye şu yanıtı vererek 4 soru yöneltmişti:

"Bana dört soru sormuş, okumaya utanırım. Dönmüş bunları prompter'dan okumuş... Bunları kimlerin yazdığını biliyorum. O meşhur ikili var ya... Gerçek MHP'lilerin tüylerini diken diken eden ikili... O ikisi dört soru yazmışlar, Bahçeli'ye 'Oku bakalım, Özel cevap versin.' Bu soruları yazan o arsız metin yazarları şu dört soruya cevap versin:

1- Bu iki kişinin isimleri Sinan Ateş iddianamesinden nasıl ve kimler tarafından ayıklandı?

2- Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapmış birisinin sokak ortasında ölümünden sonra 'Kimse tweet atmayacak, cenazeye gitmeyecek' diyen hangi ikisidir? Bu talimatı bütün partiye hangi ikisi yaymıştır?

3- Tetikçiyi kaçıran aracın fotoğrafları açığa çıkıp, Ülkü Ocakları Genel Başkanı'na bu aracı ceza yemeyecek, trafikte durdurulmayacak statüye kavuşmasına hangi ikisi ya da ikisinden hangisi katkı sağlamıştır?

4- "İran Cumhurbaşkanı'nın ölümünün üzerindeki sis perdesi aralanmalı" diye prompter'a yazanlar Sinan Ateş davasının üzerine sis çöktürürken bu ikisinin bu sisteki payı nedir? Yoksa bu sisin kendisi bizatihi kendisi midir?" (Kısa Dalga)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem