DSÖ: Gazze'deki Şifa Hastanesi personeliyle iletişimi kaybettik

DSÖ: Gazze'deki Şifa Hastanesi personeliyle iletişimi kaybettik
DSÖ Genel Sekreteri Tedros Ghebreyesus, Şifa Hastanesine yapılan baskının endişe verici olduğunu ifade etti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), İsrail'in dün gece operasyon düzenlediği Gazze'deki Şifa Hastanesi ile iletişimin koptuğunu belirtti.

DSÖ Genel Sekreteri Tedros Ghebreyesus, Şifa Hastanesine yapılan baskının endişe verici olduğunu ifade etti.

DHA'nın haberine göre, Ghebreyesus, "Askerlerin Şifa hastanesine girdiğine dair haberler son derece endişe verici. Hastanedeki sağlık personeliyle iletişimi tekrar kaybettik. Onların ve hastalarının güvenliği için son derece endişeliyiz" dedi.

Ne olmuştu?

İsrail ordusu, dün gece Hamas'ın kullandığı iddiasıyla Gazze'nin en büyük sağlık komplekslerinden biri olan Şifa Hastanesi'ne baskın düzenlemişti.

İsrail Savunma Güçleri (IDF), "Şifa Hastanesi'ndeki belirli bir alanda Hamas'a yönelik hassas ve hedefli bir operasyon yürüttüğünü" iddia etmişti.

Hem hastane çalışanları hem de Hamas bu iddiayı reddediyor.

Hamas, operasyonun ardından yaptığı açıklamada, "Sağlık personeli ve çok sayıda ülke içinde yerinden edilmiş insan, Cenevre Sözleşmesi tarafından korunan bir sağlık tesisine yönelik barbarca saldırıyla karşı karşıya. Beyaz Saray ve Pentagon'un, direnişin Şifa Tıp Kompleksi'ni askeri amaçlarla kullandığını iddia eden asılsız işgal söylemini desteklemesi, işgalcilere sivillere karşı daha fazla katliam yapılmasına yeşil ışık yaktı" demişti.

Hamas açıklamasında İsrail'in amacının Gazzelileri kuzeyden güneye doğru yer değiştirmeye zorlamak olduğunu ifade etmişti.

Filistin Sağlık Bakanlığı ise İsrail güçlerinin Şifa Hastanesi'ni dört bir yandan kuşattığını ve iki saat boyunca ağır silahlarla vurduğunu açıkladı. (Kısa Dalga)

Dünya