Duyanlar nüfus müdürlüğüne koşuyor! Hem bedava hem de 5 dakikada yapılıyor

Duyanlar nüfus müdürlüğüne koşuyor! Hem bedava hem de 5 dakikada yapılıyor
Yeni düzenlemelerle artık hem ehliyet hem de TC Kimlik kartı taşımanıza gerek yok. Bu düzenlemeden yararlanmak için randevu almanız yeterli oluyor

Yeni düzenlemeye göre artık cüzdanınızda birçok kart bulundurmanıza gerek kalmayacak. Hem TC kimlik kartı hem de ehliyetinizi tek bir kartta birleştirmeniz mümkün olacak.


Uygulamadan yararlanmak için tek yapmanız gereken nüfus müdürlüğüne başvuru yapmak. Üstelik sadece 5 dakikada işlem sona eriyor ve tüm kartlarınız birleşmiş oluyor

623eeaa6470a9b417c8dfe41.jpg

Yeni düzenlemelerle artık hem ehliyet hem de TC Kimlik kartı taşımanıza gerek kalmayacak. Nüfus müdürlüğünden randevu alarak bu iki kartı birleştirebilirsiniz. İşlemler için öncelikle Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün randevu sayfasından işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Yeni kimlik kartı ve ehliyetiniz varsa herhangi bir belgeye ihtiyaç olmadan birleştirme işlemi yapılabilir. Ancak eski ehliyetiniz varsa öncelikle yeni ehliyet almanız gerekmektedir. Bu durumda 15 TL ücret ödenmesi gerekmektedir.

Ayrıca yeni kimlik için başvuru yaparken 37 TL harç bedelinin ödenmesi ve son 6 ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğrafın ibraz edilmesi gerekmektedir. Yenileme işlemleri sırasında eski ehliyet veya kimliğinizin yanınızda bulunması da önemlidir.

Bu işlemler sonucunda birleştirme işlemi gerçekleştirilerek yeni kimlik ve ehliyetiniz adresinize gönderilecek.

Yurt gazetesindeki habere göre; Cüzdanınızda hem ehliyet hem de TC Kimlik kartı taşımanıza artık gerek yok. İki kartı birleştirmek artık mümkün. Bunun için nüfus müdürlüğünden randevu almanız yeterli olacak. Kimlik ile ehliyet birleştirme işleminin nasıl yapılacağı da merak konusu oldu. Peki, kimlik ve ehliyet birleştirme işlemi nasıl yapılır?

''Buradaki bağlantı üzerinden Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Randevu Al sayfasını açın.

TC Kimlik Kartına Sürücü Belgesi Ekleme seçeneğine tıklayın.

Çıkan ekranı onaylayın.

Kişisel bilgilerinizi girin.

İl ve ilçe seçin.

Adına randevu alınan kişiyi seçin.

Randevu saatini seçin.''

KİMLİK VE EMNİYET BİLGİLERİ İÇİN GEREKEN BELGELER NELER?

Eğer yeni kimlik kartına ve yeni sürücü belgesi bulunuyorsa kimlik ile ehliyet birleştirme işlemi için herhangi bir belgeye ihtiyaç yok. Yeni kimliği ve yeni ehliyeti yetkiliye verdikten sonra birleştirme işlemi gerçekleştirilecek. Birleştirme işlemi gerçekleştirilmiş kimlik birkaç gün içinde adresinize gönderilmiş olacak.

KİMLİK VE EHLİYET BİRLEŞTİRMEK KAÇ TL?

Eski ehliyet ile yeni kimlik birleştirilemediği için öncelikle yeni ehliyet almak gerekiyor. Birleştirme işlemi için yine herhangi bir ücret ödenmesi gerekmiyor ancak yeni ehliyet almak için 15 TL ücret ödemek gerekiyor. Bu ücreti vergi dairelerinden, online olarak ya da bankalara giderek ödenebilir.

images.jpg

Eğer hem ehliyet hem de kimlik eskiyse ilk yapmak gereken yeni kimlik başvurusunda bulunmaktır. 37 TL harç bedelinin ödendiğini gösteren belge ve son 6 ayda çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf ile randevu saatinde nüfus müdürlüğüne giderek yeni kimliğe başvurulabilir. Daha sonra yeni ehliyete ve birleştirme işlemine başvurarak kimlik ile ehliyet birleştirme işlemi tamamlanabilir.

Kimlik ile ehliyet birleştirme hakkında dikkat edilmesi gerekenler:

''Kimlik ile ehliyet birleştirme için ilk şart hem kimliğinizin hem de ehliyetinizin yeni olmasıdır.

İkisinden biri eskiyle birleştirme işlemi gerçekleştirilemez.

Birleştirme için vatandaştan herhangi bir ücret ya da belge istenmez.

İki kartınızdan biri eskiyse yenileme bedeli ödemeniz gerekir.

Yeni ehliyet için gerekli sağlık belgesi aile sağlığı merkezlerinden alınabilir.

Yenileme işleminde vereceğiniz biyometrik fotoğrafın son 6 ayda çekilmiş olması son derece önemli.

Sistemde görünüyor olsa bile harç bedelini ödediğinize dair bir belge mutlaka yanınızda bulunsun.

Yenileme işlemleri sırasında eski ehliyetiniz ya da kimliğiniz yanınızda bulunsun.''

İlgili Haberler
Yaşam