Uzun yıllar boyunca ürünleriyle damga vurmuştu! Arçelik adı da tarihe karışıyor

Uzun yıllar boyunca ürünleriyle damga vurmuştu! Arçelik adı da tarihe karışıyor
Arçelik tarih oluyor

Uzun yıllar boyunca ev elektroniği sektöründe kaliteli ürünleriyle adından söz ettiren Arçelik, artık tarih oluyor. Türkiye'nin önde gelen markalarından biri olan Arçelik'in kurumsal markası artık Beko olarak değiştiriliyor. Bu değişiklikle birlikte, Arçelik AŞ'nin Türkiye dahil olmak üzere tüm coğrafyalardaki kurumsal markası Beko olacak. Yeni marka duyurusuyla birlikte, Arçelik'in tüm ürünlerinin artık Beko markası altında sunulacağı belirtiliyor.

Arçelik ismi 69 yılın ardından siliniyor. Şirket, Beko ismi altında toplanma kararı aldı.

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre, globalleşme stratejisi kapsamında Arçelik A.Ş.'nin, Türkiye dahil tüm coğrafyalardaki kurumsal markası bundan sonra Beko olarak kullanılacak.

2560px-arc3a7elik-logo-svg.png

Açıklamada böylece, tüm dünyadaki çalışanların ve operasyonların ortak bir kurumsal marka çatısı altında bir araya getirilmesinin hedeflendiği belirtildi.

Bu kapsamda yurt dışı bağlı ortaklıklarının kurumsal unvanları da Beko kurumsal markasını içerecek şekilde değiştiriliyor.

Açıklamada şirketin Türkiye'deki faaliyetlerini Arçelik Pazarlama A.Ş. üzerinden başta Arçelik olmak üzere tüm markaları ile (Arçelik, Beko, Grundig, Altus, Leisure) sürdürmeye devam edeceği belirtildi.

İlgili Haberler
Ekonomi