Elon Musk'tan Mark Zuckerberg'e Kral 16'ncı Louis benzetmesi

Elon Musk'tan Mark Zuckerberg'e Kral 16'ncı Louis benzetmesi
ABD'li milyarder Elon Musk, satın almak istediği Twitter'a dair yeni yönetim vizyonunu anlatırken, Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg'i eleştirdi. Musk, çok fazla güce sahip olduğunu söylediği Zuckerberg'i Fransa Kralı 16'ıncı Louis'ye benzetti.

Ortak olduğu Twitter'ın tamamını satın alma girişimi 'zehir hapı' adlı önlemle engellenmeye çalışılan ABD'li milyarder Elon Musk, bu kez de Facebook'un (Meta) patronu Mark Zuckerberg'i hedef aldı. Musk, kamusal tartışmayı kontrol etmek açısından çok fazla gücü olduğunu söyleyerek Zuckerberg'i Fransa Kralı 16'ıncı Louis'ye benzetti.

Musk, Kanada'nın Vancouver kentindeki bir Ted konferansında yaptığı konuşmada, Facebook, Instagram, WhatsApp ve diğer sosyal medya sitelerinin ana şirketi olan Meta göz önüne alındığında, Zuckerberg'i kamusal alandaki tartışmalar üzerinde çok fazla kontrole sahip olmakla suçladı.

Musk, Kral 16'ıncı Louis'ye atıfta bulunarak, "Medya sahipliğine gelince, Mark Zuckerberg Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi; Mark Zuckerberg 16'nın hâlâ bu varlıkları kontrol ettiği bir hisse yapısı var" dedi.

Twitter'ın tamamını satın almak için yaklaşık 41 milyar dolarlık bir teklif vermiş olan Musk, "Twitter'da böyle olmayacak" diye ekledi. Şu anda Twitter'ın yüzde 9.1'ine sahip olan Musk, sosyal medya platformunun tamamını alması halinde azami sayıda hissedarı tutmak istediğini söyledi.

Musk ayrıca, Twitter'ın algoritmasını açık kaynaklı ve şeffaf tutmayı, platformun sansür yapmaktansa ifade özgürlüğü çerçevesinde hata yapmasına izin vermek istediğini de söyledi. Musk, Twitter'ın "ifade özgürlüğü adına kapsayıcı bir ortam" olarak hareket edebileceğini söyledi.

Musk'ın Twitter'ı satın almak istemesinin, şirketinin birçok çalışanı tarafından hoş karşılanmadığı belirtiliyor. Washington Post, Twitter'ın son derece özgürlükçü bir iş ortamı sağladığına, Musk'ın ise cinsiyet zamirleriyle alay ettiğine, Covid-19 hakkında yanlış bilgiler paylaştığına ve şirketi Tesla'nın da birçok ırk ayrımcılığı ve cinsel taciz davasıyla karşılaştığını yazdı. (Kısa Dalga)

Dünya