Emeklilere iyi haber. Artık ücret alınmayacak ve herkese ücretsiz olacak

Emeklilere iyi haber. Artık ücret alınmayacak ve herkese ücretsiz olacak
Ekonomik krizle boğuşan emeklilere iyi haber.

Tuna Gazete tarafından aktarılan habere göre; Son dönemde artan mali sıkıntılar ve beklentiler karşısında, bayram sonrası emeklilere yönelik ücretsiz sağlık hizmetlerinin kapılarını açacak. Türkiye genelindeki emekliler, SGK'nın yeni uygulaması sayesinde, Türkiye'nin dört bir yanındaki kaplıca tesislerinden ücretsiz olarak faydalanabilecekler.

Geçtiğimiz yıl uygulamaya konulan ve deneme sürecinde olan ücretsiz kaplıca hizmeti, SGK tarafından alınacak yeni kararla kalıcı hale getirilecek. Bu adımın emekli vatandaşların fiziksel sağlığına ve yaşam kalitesine önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Ücretsiz kaplıca hizmetlerinden yararlanmak isteyen emeklilerin, sağlık kurulu raporu alarak başvurmaları gerekecek. Alınacak sağlık raporu doğrultusunda uygun bulunan emekliler, 6 ay boyunca ücretsiz olarak kaplıca hizmetlerinden faydalanabilecekler. Bu sürenin sonunda tedavinin devam etmesi durumunda yeni bir sağlık raporu alınması gerekecek. Ayrıca, bu uygulama kapsamında refakatçilere de ücretsiz hizmet sağlanacak.

İlgili Haberler
Yaşam