İzmir'e gelen herkes ziyaret ediyor. Sadece Avrupa değil Çin'den bile gelen var

İzmir'e gelen herkes ziyaret ediyor. Sadece Avrupa değil Çin'den bile gelen var
Şirince en çok ziyaret edilen yerler arasında yer alıyor. İzmir'e gelen herkes Selçuk'a bağlı Şirince'yi mutlaka ziyaret etmek istiyor

İzmir'e gelen her ziyaretçi, şehrin zengin kültürel mirasını keşfetmek için heyecan duyuyor. Bu güzel şehir, sadece Avrupa'dan değil, aynı zamanda Çin'den gelen ziyaretçileri de ağırlıyor. İzmir'in tarihi ve doğal güzellikleriyle birlikte, Şirince adlı köyü de ziyaret etmek isteyenlerin sayısı oldukça fazla.

Şirince, tarihi dokusu ve eşsiz manzaralarıyla İzmir'in en çok ziyaret edilen yerleri arasında yer alıyor. Bu şirin köy, tarihi evleri, daracık sokakları ve geleneksel pazarlarıyla ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunuyor. Ayrıca Şirince'nin ünlü şarapları da buraya gelen ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

sirince-ye-bm-onuru-dunyanin-en-iyisi-secildi-140842.jpg

ŞİRİNCE NASIL ÜNLENDİ?

Köy, kendilerini "Mavi Enerji Grubu" olarak adlandıran bir grubun 21 Aralık 2012'de sonlanan Maya takvimine göre kıyametin kopacağı ve bundan sadece İzmir'in Selçuk İlçesine bağlı Şirince ile Fransa'nın Bugarach Köyü'nün etkilenmeyeceği inanışı nedeniyle dünyanın ilgi odağı haline geldi.

ŞİRİNCE'NİN BİLİNMEYEN ÖZELLİKLERİ

Şirince'de bağcılık ve zeytinciliğin yanı sıra, şeftali, incir, elma ve ceviz de yetiştirilmektedir. Şirince'de köy içinde harap durumda iki Rum kilisesi bulunmaktadır. Köyün en önemli özelliği ise hiç bir evin diğer evin manzarasını kapatmamasıdır.

Şirince genel olarak Şirince köyü olarak ünlenmiş olsa da Şirince, İzmir ilinin Selçuk ilçesine bağlı bir mahalledir.

İlgili Haberler
Yaşam