En iyisini lokantacılar yapıyor; Lokantacıların kuru fasulye pişirme tekniği

En iyisini lokantacılar yapıyor; Lokantacıların kuru fasulye pişirme tekniği
Lokantacılar, yıllardır ustalıkla icra ettikleri kuru fasulye pişirme tekniği ile ünlüdürler. Bu lezzetli yemeği hazırlarken kullandıkları püf noktaları ve deneyimleri sayesinde, kuru fasulyenin en lezzetli halini ortaya çıkarırlar. Kuru fasulye, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olup lokantalarda sıkça tercih edilen bir yemektir. Lokantacıların kuru fasulye pişirme tekniğini sizler için derledik

Lokantacıların kuru fasulye pişirme tekniği, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Uzun yıllardır lokantalarda ustalar tarafından ustalıkla yapılan bu lezzetli yemeğin sırrı, doğru malzemelerin seçimi ve özenli pişirme tekniğindedir.

İyi bir kuru fasulye yemeği pişirmek için işte bilmeniz gerekenler

MALZEMELER


2,5 su bardağı kuru fasulye
300 gram kuşbaşı et
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı tereyağ
1 büyükbaş kuru soğan
Yarım yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
10 su bardağı sıcak su
2 orta boy domates
1 adet yeşil biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1,5 tatlı kaşığı tuz

TARİF

maxresdefault.jpg

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi kuru fasulyelerinizi geceden ıslatın. Şişen fasulyelerin suyunu süzüp, iyice yıkadıktan sonra tencereye koyun. Üzerini bir parmak geçecek kadar soğuk su koyun.
Haşlanırken üzerinde oluşan köpükleri mutlaka alın. Bu işlem fasulyenin gaz yapmaması için önemli. Daha sonra bazı fasulyelerin yukarı çıktığını göreceksiniz dibe çökmesi için az bir şey daha soğuk su ekleyin.
Daha sonra başka bir tencerede eti sıvı yağ ile kavurun. Suyunu çeken ete soğan ve tereyağı ekleyin. Soğanlar kavrulduktan sonra kıvam alması için yarım yemek kaşığı un ekleyin. Daha sonra ise 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek
kaşığı domates salçası ekleyin. Kokusu çıkan salçanın ardından 2 litre su ekleyin.
Haşlanan fasulyeleri süzüp, yıkadıktan sonra pişen sosla buluşturun. 15 -20 dakika fasulye ve etleri bir arada pişirin. Bu aşamada küçük küçük doğradığınız domates ve biberleri ekleyin. Baharatlar için 1,5 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber ekleyin. 20-25 dakika kontrollü olarak pişirin.
Afiyet olsun.

Kaynak: youtube.com, mynet.com

İlgili Haberler
Yaşam