Emeklilerin gözdesi olan 3 ilçe; Akın akın İstanbul'dan göç alıyorlar

Emeklilerin gözdesi olan 3 ilçe; Akın akın İstanbul'dan göç alıyorlar
Deprem İstanbul gündeminden düşmezken deprem korkusu nedeniyle durumu iyi olan birçok emekli küçük ilçelere göç ediyor

Emekliler için tercih edilen yaşam alanları her geçen gün daha da popüler hale geliyor. Özellikle İstanbul'dan göç alarak nüfusunu hızla artıran 3 ilçe, emeklilerin gözdesi haline geldi. Bunun başlıca sebepleri arasında şehir hayatının stresinden uzak doğal güzellikleri, sakin yaşam tarzı ve gelişmiş sağlık hizmetleri bulunmaktadır.

Çeşme, Alanya ve Fethiye gibi ilçeler, sahip oldukları doğal güzelliklerin yanı sıra modern altyapıları ve sosyal olanaklarıyla da dikkat çekiyor. Bu ilçelerde bulunan sağlık kuruluşları, alışveriş merkezleri ve eğlence mekanları, emeklilerin ihtiyaç duyabileceği her türlü hizmeti de sunuyor.

ac9.jpg

AHMET ERCAN UYARMIŞTI

Öte yandan Ahmet Ercan, x hesabından yaptığı paylaşımda İstanbul'daki tehlikeli 5 ilçeyi açıklamıştı

"Depremde, kırık(fay) yıkmaz, sarsıntı yıkar. Sarsım gevşek yerde büyür, yapıyı çalkalar. Yıkımların %65 nedeni Yer, %35'i Yapısal kusurlardır. Yoğun, çok katlı yapılaşmış, Esenyurt, Beylikdüzü, Bahçelievler, Zeytinburnu, Bakırköy korkutuyor. İstanbul'da kazanç, bilimi yok saydı."

Ardından bir paylaşım daha yapan Prof. Ercan'ın sözleri dikkat çekti:

Ercan, "Deprem yılı; meyveler bol, deprem haftası; kırmızı balıklar bol olur. Ayrıca kişilerde baş, kas ile eklem ağrıları artar" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Yaşam