Erdal Acar'ı Necati Şaşmaz'ın ifadeleri tutuklatmış

Erdal Acar'ı Necati Şaşmaz'ın ifadeleri tutuklatmış
Sarallar operasyonunda işadamı Erdal Acar'ın oyuncu Necati Şaşmaz'ın da aralarında olduğu müştekilerin ifadeleriyle tutuklandığı belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, “Sarallar” olarak bilinen suç örgütüne yönelik İstanbul'un da aralarında olduğu 13 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 122 şüpheli yakalanmıştı.

İşadamı Erdal Acar, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “yağma” suçlarından tutuklanmıştı. Tutuklanan isimler arasında MHP MYK üyesi Şahin Gürz, MHP Şişli İlçe Başkan Yardımcısı Aziz Zengin ile Trabzon Platformu Başkanı Ahmet Köksal Öztürk de yer aldı.
NTV'nin haberine göre hakimliğin kararında şüpheli Erdal Acar'ın, müşteki Atalay Demirbaş, Muhammet Necati Şaşmaz, Ahmet Yusuf Üzüm ve Serdar Üzüm'ün anlatımları, Ümit Arıkan'a karşı işlediği iddia edilen eyleme ilişkin tapeler ve tüm dosya kapsamı dikkate alınarak tutuklandığı kaydedildi.

Şarkıcı Elif Karlı'nın eşi şüpheli Ahmet Cengiz Karlı'nın, müşteki Melih Tan'ın anlatımları, ifadesi alınamayan Cem Ozan Torunlar'a karşı "tehdit" suçunu işlediğini gösterir iletişim tespitleri dikkate alınarak "birden fazla kişi tarafından birlikte yağma" suçunu işlediği iddia edildi.

Aralarında Ali Saral, Altan Saral, Uğur Saral ve Volkan Saral'ın da olduğu bir grup şüphelinin "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" ve "yağma" gibi suçlardan tutuklandığı öğrenildi.

Gündem