"Erdoğan, Bahçeli'yi sırtından atacak" söylemlerine Gül'e yakın isimden yorum: MHP’den oy gelmeseydi, Kılıçdaroğlu seçilmişti

"Erdoğan, Bahçeli'yi sırtından atacak" söylemlerine Gül'e yakın isimden yorum: MHP’den oy gelmeseydi, Kılıçdaroğlu seçilmişti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "yüzde 50 artı 1"i tartışmaya açması gündemin birinci maddesine yerleşti. Gazeteci Fehmi Koru "Erdoğan, Bahçeli'yi sırtından atacak" yorumlarına mesafeli yaklaşan bir yazı kaleme aldı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmek için yüzde 50 artı 1'in değişmesi yönündeki açıklaması gündeme bomba gibi düştü.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel de MYK gündemini değerlendirdiği basın toplantısında Erdoğan'ın. Bahçeli'yi sırtından atacak yorumlarına ilişkin "AKP’nin MHP’ye artık ihtiyacı kalmadı. Hatta MHP’yi sırtında bir yük olarak görmeye başladı" ifadelerini kullandı.

Abdullah Gül'e yakınlığıyla bilinen gazeteci Fehmi Koru bugünkü köşesinde bu tartışmaya değindi. Koru "Ben de bu tür yorumları okudukça gerçekten şaşırıyorum" dedi.

Koru yazısının bir bölümünde şunları kaydetti:

"Yeni sistem ‘%50+1’ şartıyla geldiği için ittifak zarureti doğdu ve AK Parti o gün bu gündür kendisine sistem değişikliği kolaylığı sağlayan MHP ile mesut-bahtiyar bir birliktelik yaşıyor.

Her atacağı adımda evine kadar giderek Devlet Bahçeli’nin onayını alma ihtiyacı hissediyor Cumhurbaşkanı Erdoğan ve doğal olarak MHP ile liderinin de ülke siyasetinde gücü oy oranının çok üstünde gerçekleşiyor.

İki partinin birlikteliği literatüre ‘Siyam ikizleri’ olarak geçen yapışık kardeşlerin birlikteliği gibi.

O birliktelik ancak cerrahi müdahaleyle bozulabiliyor; ameliyatların yarısı da başarılı olamıyor.

MHP desteği olmazsa, son seçimlerde oyu % 30-35 bandına gerilemiş AK Parti, iktidarını kaybedebilir.

Cumhurbaşkanı seçiminde MHP’den oy gelmeseydi, AK Parti’nin adayı Tayyip Erdoğan yerine rakibi bugün o koltukta oturuyor olacaktı." (Kısa Dalga)

Gündem