Evinizi sineklerden ve zararlı böceklerden uzak tutacak yöntem; Hem ucuz hem çok doğal

Evinizi sineklerden ve zararlı böceklerden uzak tutacak yöntem; Hem ucuz hem çok doğal
Bu pratik yöntemi deneyerek hem sineklerden kurtulabilir hem de evinizin doğal bir şekilde temiz ve ferah kalmasını sağlayabilirsiniz.

Baharın resmi olarak başlaması ve sıcaklıkların artmasıyla birlikte evlerde giderek daha fazla sinek bulunuyor. Sinekler susuz kalmamak için çok az miktarda neme ihtiyaç duyarlar, böylece duvarlardaki veya pencerelerdeki yoğunlaşan suyu içseler bile hayatta kalabilirler.

SİNEKLERDEN KURTULMANIN UCUZ YOLU


Tedavi edilmediği takdirde sinekler bazı bakterileri yayabilir. Uzmanla zararlı sinekleri çekecek et, meyve ve sebze gibi çürüyen gıdaları evinizden çıkarmanızı tavsiye ediyor. Ancak yaygın olarak görülen ev sineklerini caydırmak, özellikle havanın sıcak olduğu ve pencere ve kapıların açık bırakıldığı durumlarda zor olabilir.

sinek-dha-1507931.jpg

Malzemeler:


- 1 adet limon
- 10-15 adet karanfil
- 2 yemek kaşığı su

Yapılışı:


1. Limonu dilimleyin.
2. Dilimlenmiş limonların üzerine karanfilleri batırın.
3. Bir tabağa veya küçük bir kaba suyu dökün.
4. Limon dilimleri ve karanfillerle dolu bir kavanozu su dolu kabın üzerine ters çevirerek yerleştirin.

Bu basit yöntem sayesinde evinizdeki sineklerden kurtulmanıza yardımcı olacak ve kimyasal içerikli sinek ilaçlarına gerek kalmadan doğal bir şekilde zararlı böceklerden uzak kalmanızı sağlayacaktır. Ayrıca limon ve karanfilin hoş kokusu da evinizin ferah ve temiz kokmasını sağlayacaktır.

Kaynak: Mynet.com, Kisadalga.net, youtube.com

İlgili Haberler
Yaşam