Bu sosla yapacağınız makarna çok daha lezzetli oluyor! İşte makarnaya lezzet katan tüyo

Bu sosla yapacağınız makarna çok daha lezzetli oluyor! İşte makarnaya lezzet katan tüyo
Makarnaya lezzet katan bu tüyoyu denemenizi ve sevdiklerinizle paylaşmanızı öneririm. Eminim ki bu özel sosla yapacağınız makarnanın lezzeti sizi de şaşırtacak!

Makarna, hemen hemen herkesin severek tükettiği bir yemek türüdür. Ancak bazen standart makarna tarifleri sizi tatmin etmeyebilir. İşte tam da bu noktada devreye özel bir sos tarifi giriyor. Bu sosla yapacağınız makarna çok daha lezzetli oluyor!

Öncelikle, bu özel sos için ihtiyacınız olan malzemeleri sıralayalım. Bir adet soğan, birkaç diş sarımsak, bir kutu domates rendesi, taze fesleğen yaprakları, tuz, karabiber ve zeytinyağı. Bu malzemeleri kullanarak harika bir sos hazırlayabilirsiniz.

Sosu hazırlamak için öncelikle bir tencereye zeytinyağını alın ve ince ince doğradığınız soğanı ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurduktan sonra ezilmiş sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Daha sonra domates rendesini ilave edin ve kısık ateşte pişirmeye bırakın. Tuz, karabiber ve taze fesleğen yapraklarını da ekleyerek sosunuzun lezzetini tamamlayabilirsiniz.

Bu özel sosu haşlanmış makarnanızın üzerine dökerek harika bir lezzet elde edebilirsiniz. Ayrıca dilerseniz rendelenmiş parmesan peyniri ile servis edebilirsiniz. Bu sosla yapacağınız makarna misafirlerinizi bile etkileyebilir!

İlgili Haberler
Yaşam