Ferit Şenyaşar: Bekir Bozdağ'ın adaylığı AKP'deki oy kaybını ikiye katlayacak

Ferit Şenyaşar: Bekir Bozdağ'ın adaylığı AKP'deki oy kaybını ikiye katlayacak
Yeşil Sol Parti'nin Urfa adayı Ferit Şenyaşar "Urfa'da Bekir Bozdağ'ın aday olarak gösterilmesi AKP'nin oy kaybını ikiye katlayacaktır" dedi.

Manşet foto: MA

Yeşil Sol Parti'nin Urfa 4. sıra milletvekili adayı Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi'nin önüne gelen anne-oğul, Adalet Nöbeti'ni sürdürdü.

Gazete Duvar'dan Evrim Deniz'e konuşan Şenyaşar, özetle şunları söyledi: " Adalet mücadelemizi büyütmek ve yaşadığımız coğrafyada adaletsizliğe uğrayan herkesin sesi olmak için milletvekili adayı oldum. İkinci sebebi de davamızı takip eden kamuoyunun, 'bu mücadelenizi Meclis'te sürdürün' çağrısı vardı, bu sebepten dolayı milletvekili olmaya karar verdim.

Bu seçim sıradan bir seçim değil, herkes bunun farkındadır. Tek adam rejimi yargıyı esir aldı. Türkiye tarihinde görülmemiş yolsuzluklar oldu. Ortada somut deliller var ama savcılar kör sağır oldular.

Güvenilir tek kurum Meteoroloji Genel Müdürlüğü kalmış. Devleti ayakta tutan adalettir ama tek adam rejiminde adalet şu an can çekişiyor.

Silahların sustuğu, annelerin ağlamadığı, şehit cenazelerinin gelmediği, barışın ve huzurun hakim olduğu bir ülke istiyoruz.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kendi isteği dışında, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın talimatıyla Urfa'dan milletvekili adayı oldu. Bekir Bozdağ'ın aday olmak istememesinin en önemli nedeni Urfa Adliyesi önünde devam eden adalet nöbetimizdir.

Urfa Barosu ve neredeyse bütün sivil toplum kuruluşlarının devamlı olarak gündemindeyiz, her fırsatta mücadelemizi sahiplendiklerini dile getirip, özellikle şu mübarek Ramazan ayında iftar programlarımıza katılıp bize destek oldular. Öte yandan bütün Urfa halkı bu mücadelemize şahitlik ediyor, her gün adliyeye gelen binlerce insan Emine Ana'yı görüyor ve bu adaletsizliğe karşı ciddi bir tepki gösteriyor.

AK Parti zaten halihazırda oy kaybediyor, Urfa'da Bekir Bozdağ'ın aday olarak gösterilmesi oy kaybını ikiye katlayacaktır." (Kısa Dalga)

Politika